El Festival de la Infància torna renovat al recinte de Montjuïc per Nadal

Del 27 al 31 de desembre torna al recinte de Montjuïc el Festival de la Infància, l’esdeveniment nadalenc de lleure familiar més gran de Barcelona i un dels més veterans de Catalunya, que compleix 60 edicions. Enguany el saló, que recupera el seu nom i essència original, tindrà com a leitmotiv la commemoració del 30 aniversari del Jocs Olímpics de Barcelona’92 i inclourà 40 activitats relacionades amb l’esport, la bona alimentació, la creativitat, la ciutat i la cultura.

Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events, el Festival de la Infància oferirà als nens i nenes i les seves famílies un espai inclusiu de diversió i entreteniment amb propostes que fomenten els hàbits de vida saludable i valors com la solidaritat, el civisme, la creativitat o el respecte a la diversitat i al medi ambient.

La presidenta de l’esdeveniment, Núria Basi, explica: “Després de les diferents propostes de les últimes edicions aquest any recuperem la denominació i les arrels del Festival de la Infància de sempre, divertit, apassionant i sorprenent que encara recorden moltes generacions de barcelonins i barcelonines que acudien a la Fira per compartir un temps de lleure especial en família coincidint amb el període nadalenc”.

En aquest sentit, la directora del festival, Anna Ventura, ha detallat que “el saló s’estructurarà en cinc branques: l’esport, la bona alimentació, la creativitat, la ciutat i la cultura que seran els principals eixos de la quarantena d’activitats que s’organitzaran amb la col·laboració de diferents empreses i entitats de la ciutat”.

Viatge a la Barcelona Olímpica
Així, aquest Nadal, el Festival de la Infància convida a viatjar en el temps fins als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92, una fita històrica de la qual es commemora el 30è aniversari. Totes les activitats del saló estaran ambientades i relacionades amb aquesta efemèride amb l’objectiu que la infància s’apropi al món de l’esport i la vida saludable de forma divertida. També n’hi haurà espais per a la creativitat, la cultura i el coneixement del que van suposar la cita olímpica per a la ciutat.

En aquest sentit, n’hi haurà propostes relacionades amb el futbol, el bàsquet, l’atletisme, el ciclisme, el golf, entre d’altres esports, a més de noves disciplines olímpiques com el break dance. La pràctica d’exercici es vincularà amb el tema de l’alimentació saludable amb tallers de cuina i de consum responsable o jocs per aprendre a menjar sa.

L’àmbit de la creativitat es lligarà a Barcelona amb tallers i sessions de manualitats de tot tipus: des de la descoberta i construcció d’edificis emblemàtics com la Sagrada Família fins a la creació d’objectes amb el Cobi i la Petra, les mascotes dels jocs com a protagonistes. També hi haurà espai per activitats culturals i musicals.

El Festival de la Infància ocuparà la plaça de l’Univers i el Palau 2 del recinte de Montjuïc i s’hi podrà accedir en dos torns a escollir: de matí (de 9h a 16h) o de tarda (de 17h a 21h) per regular l’afluència de públic. El preu de l’entrada individual és de 5 euros, mentre que el pack familiar (dos adults i dos nens) costarà 16 euros.

Barcelona, 23 de novembre de 2022

Gisela Rodríguez – Albert Sas Gimeno
Tel.  617.876.391 – 93 233 23 78
comunicacio@evidentevents.com
asas@firabarcelona.com