Més de 30 compradors internacionals i una vintena de ponents se citen a la BCN Industry Virtual Week

Organitzada per Fira de Barcelona i amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Barcelona Industry Virtual Week, que es farà del 3 al 6 de novembre en format digital, vol ser el punt de trobada entre l’oferta i la demanda industrial amb l’objectiu de reactivar el sector en un context complicat com l’actual. Per fer-ho possible, l’esdeveniment inclourà xerrades sobre industria 4.0, fabricació flexible i robòtica i un programa de reunions amb compradors internacionals, així com la Conferència d’Automoció de la Mediterrània.

La Barcelona Industry Virtual Week integrarà en un entorn 100% digital a professionals de tota la cadena de valor industrial, al mateix temps que generarà oportunitats de negoci, difondrà coneixement i propiciarà debat sectorial per tal d’enfortir i reactivar la indústria. En aquest sentit, la Barcelona Industry Virtual Week ha organitzat una agenda virtual de reunions entre expositors i compradors de sectors com l’automoció, ferrocarril, electrònica, energia, maquinària i aeronàutica de països que acudiran a la cita a la recerca de proveïdors de transformació (forja, caldereria, mecanització o tall làser), tractaments tèrmics i superficials, enginyeria, electricitat i electrònica, impressió additiva, fabricació d’eines o plàstic.

Entre els més de 30 compradors que ja han confirmat la seva participació, destaquen Faiveley Wabtec i CNIM (França); Arts Graphiques Réunis (Marroc);  Khorshid Daryaye Shargh i Pars Patent Co (Iran); Van Beest BV (Holanda) o Industrias Pardo o Idiada (Espanya).

Casos d’èxit
Pel que fa a la vessant congressual, es realitzaran tres xerrades sobre industria digital, fabricació flexible i robòtica on s’exposaran alguns dels casos d’èxits d’aplicació d’aquestes innovadores tecnologies. En el panell sobre la digitalització de la industria es donarà a conèixer quin és l’estat actual de les tecnologies clau, les millors estratègies per al creixement i les oportunitats que ofereixen a nivell de gestió en el negoci. Destaca la participació de Javier Rodríguez, director d’Industria X d’Accenture; Luis Miguel del Saz, director del projecte d’Airbus; David Pozo, director d’empresa digital de Siemens, Rosa Paradell, directora d’unitat de negoci d’I2CAT-5G i Roberto Lorenzo Sotelo, director de vendes i partners d’Asti.

Un altre dels temes que es debatran serà la fabricació flexible, una tecnologia clau per a les fàbriques del futur. Les ponències posaran el focus especialment en la impressió 3D i la CAM (la fabricació assistida per ordinador) de la mà d’experts com Jaume Homs, director regional de la divisió de 3D d’HP; Sergio Morales, ESA Operations – Industry 4.0 de Fluidra; Albert Giralt, CEO d’Avinent; John Amin, enginyer d’aplicacions de Sicnova; i Magí Galindo, coordinador del àrea de disseny i desenvolupament del Centre Tecnològic Leitat.

Mentre que la implantació de la robòtica col·laborativa i els seus beneficis en quant a la millora de la capacitat, flexibilitat i qualitat dels productes, centrarà l’últim seminari de la Barcelona Industry Virtual Week, on hi participaran Victor Cantón, director de projecte d’Indústria 4.0 de Continental; Marc Montaner, CEO de Prometal3d; Julian Villalobos, director de vendes d’Espanya i Portugal de GeekPlus; i Carlos Toledo, consultor de R+D de CDTI.

El mediterrani, potencial hub automobilístic
L’oferta de la Barcelona Industry Virtual Week es completarà amb la Conferència d’Automoció de la Mediterrània que organitza ASCAME, l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània, que se centrarà en la necessitat de crear un hub mediterrani per la fabricació de vehicles amb l’objectiu de facilitar la industria, el comerç i la logística a nivell mundial. Entre els participants, hi haurà Pedro Nueno, professor de IESE i fundador i president honorífic de CEIBS; Latifa Liot, CEO de l’Algerian Automotive Association; i Yasemen Korukcu, principal conseller a Espanya de la Oficina de Inversió de la Presidència de la República de Turquia.

Barcelona, 2 de novembre de 2020
Albert Sas
9323323778
asas@firabarcelona.com