La ciberseguretat a la indústria, a debat al Barcelona Cybersecurity Congress

La creixent digitalització de les fàbriques gràcies a la irrupció de la indústria connectada està oferint grans oportunitats a les empreses però també riscos, especialment pel que fa a la  ciberseguretat. Amb l’objectiu d’abordar aquest nou paradigma, del 29 al 31 d’octubre se celebra la segona edició del Barcelona Cybersecurity Congress, un esdeveniment d’àmbit internacional  centrat en les solucions, el negoci i la governança en l’àmbit industrial. El certamen que se celebra en el marc del saló INDUSTRY From Needs to Solutions comptarà amb 60 ponents, 40 conferències, una àrea expositiva, un mercat de talent i una competició entre hackers.

El pavelló número 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona serà la seu de la segona edició d’un esdeveniment que vol posar al centre del debat la necessitat que les empreses disposin de sistemes fiables de protecció atesa la creixent connectivitat de la industria. Barcelona Cybersecurity Congress tindrà com a eix central un congrés amb la participació d’una seixantena de ponents que debatran sobre la implementació de solucions de ciberseguretat en un entorn multi núvol, la protecció de dispositius mèdics que millorin la privacitat, les noves eines per prevenir el robatori d’identitat en serveis financers, la gestió del big data a través de la computació quàntica, la irrupció del 5G o la ciberintel·ligència.

Com a ponents principals el certamen comptarà amb Pedro Pablo Pérez, CEO d’Eleven Paths, la companyia de ciberseguretat global de Telefónica; Steve Jenkins, director de partnership de TATA Communications, la divisió de la multinacional índia que proveeix d’Internet a milions de persones a través de més de 500.000km de cablejat submarí i 200.000km terrestres; i Martin Slijkhuis, director de solucions per a la indústria de Microsoft, especialitzat en seguretat nacional, entre d’altres.

També destaquen la participació de conferenciants d’empreses líders com Symantec, Cisco, Sophos, Softeng, McAfee, Seat,Telefónica, Light Eyes, Deloitte, EY o Metges Sense Fronteres.

De la seva banda, l’àrea expositiva comptarà amb una trentena d’empreses que mostraran les solucions més innovadores en matèria de ciberseguretat i al mateix temps que s’organitzen tallers i activitats per donar a conèixer nous productes i serveis.

Promoció del talent

Per tal de promoure la captació de nous professionals, el Barcelona Cybsercurity Congress amb la col·laboració de la Barcelona Digital Talent, també organitza un mercat de talent en forma de speed dating per tal de connectar les 25 empreses participants amb els nous perfils digitals. Els reclutadors disposaran de tres minuts per donar a conèixer la seva organització i s’entrevistaran durant quinze minuts amb cadascun dels candidats.

Així mateix, se celebrarà una competició entre hackers que consistirà en resoldre un conjunt de reptes relacionats amb la seguretat informàtica que involucraran diverses disciplines com ara la forense, criptografia, OSINT, tecnologies web o explotació binària.

Seguretat electrònica

També en el marc del Barcelona Cybersecurity Congress se celebraran diversos esdeveniment paral·lels, com ara l’eHealth Security Conference i el Congrés d’ISACA.

L’eHealth Security Conference és la conferència de seguretat electrònica que organitza ENISA, l’agència de seguretat Europea, que celebrarà la seva cinquena edició. L’esdeveniment que se celebrarà el 30 d’octubre se centrarà en el context normatiu de la ciberseguretat en l’àmbit de l’eSalut, particularment pel que fa a la notificació d’incidents; les bones pràctiques de ciberseguretat per a organitzacions d’atenció mèdica amb enfocament en adquisicions; i la protecció de la salut en línia per tal d’evitar atacs pirates en dispositius mèdics. De la seva banda, el 29 d’octubre, s’organitza el vuitè congrés d’ISACA Barcelona, l’Associació per el Control i l’Auditoria dels Sistemes d’Informació.

Barcelona, 21 d’octubre de 2019

Albert Sas

932332378

asas@firabarcelona.com