INDUSTRY intensifica la seva aposta pel coneixement amb la celebració de quatre congressos

INDUSTRY From Needs to Solutions augmenta la seva oferta de continguts i potenciarà la vessant de coneixement en la seva quarta edició. L’esdeveniment sobre la indústria 4.0, organitzat per Fira de Barcelona, inclourà quatre congressos d’alt nivell que debatran els reptes i oportunitats que s’obren amb la transformació digital de la indústria, amb especial atenció a la fabricació additiva, la manufactura avançada, la ciberseguretati l’automatització i la robòtica. 
Amb l’objectiu de contribuir a la digitalització de la indústria i promoure l’adopció de noves tecnologies digitals, la quarta edició d’INDUSTRY From Needs to Solutions que se celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 29 al 31 d’octubre, enguany incorporarà quatre congressos en la seva oferta. Seran Max, Barcelona Cyber Ethical Days, IN(3D)TALKS i Ayri11 que, a hores d’ara, ja tenen confirmats prop 120 ponents i compten amb més de 70 sessions tancades.
Segons Miquel Serrano, director del certamen, “INDUSTRY vol ser una plataforma de difusió dels grans avantatges que ofereixen les noves tecnologies de fabricació a través de dues vies. Per una banda, l’exposició de les principals novetats en productes i serveis per a la indústria. I per l’altra, a través de la prescripció directa d’empreses que, en primera persona, compartiran els beneficis que suposa esdevenir una industria connectada”.
Business cases, seguretat a la xarxa i impressió 3D
La principal novetat d’INDUSTRY serà Max, un congrés sobre manufactura avançada que se centrarà en els beneficis concrets que aporta aquesta tecnologia i anirà adreçat a directius que estan estudiant abordar la transformació digital en les seves empreses.
L’esdeveniment, que se celebrarà el 30 i 31 d’octubre, s’estructurarà al volant de quatre temàtiques (eficiència, producte, negoci i talent) i s’organitzaran una quinzena de sessions. En elles, una trentena de representants d’empreses punteres donaran a conèixer com la indústria connectada permet majors índexs d’eficiència en processos industrials, en logística i en estalvi de recursos. Així com el naixement de productes intel·ligents a partir de nous materials; la creació d’innovadors models de negoci basats en les dades; i les claus per una òptima adaptació dels treballadors als canvis que suposa la transformació digital.
De la seva banda, Barcelona Cyber Ethical Days celebrarà del 29 al 31 d’octubre la seva segona convocatòria centrada en la ciberseguretat a l’àmbit industrial. L’esdeveniment comptarà amb un congrés, una àrea expositiva, tallers, espai d’startups, mercat de talent i activitats de networking, entre d’altres. Adreçat tant a perfils directius com tècnics, el congrés serà l’eix central i preveu organitzar 40 conferències i comptar amb la participació de 60 ponents que abordaran temàtiques com la seguretat al núvol, protecció de dades al sector de la salut i les finances, computació quàntica i 5G, o ciberintel·ligència.
Un any més, la fabricació additiva comptarà amb un espai destacat en el marc d’INDUSTRY amb IN(3D)TALKS donant veu a empreses usuàries d’aquestes noves tecnologies que compartiran com les estan implantant en els seus processos productius i els reptes que han de superar.
IN(3D)TALKS comptarà amb una vintena de representants d’empreses de sectors com l’aeronàutic, mèdic, industrial, automoció i béns de consum. Aquesta oferta de contingut es complementarà amb una arena d’innovació on no només es mostraran peces impreses en 3D i nous models d’impressores, sinó que també comptarà amb una oferta de xerrades i tallers per part de les empreses expositores.
La vessant del coneixement de la quarta edició d’INDUSTRY es completa amb la celebració d’Ayri11, un congrés sobre automatització i robòtica industrial que, va debutar l’any passat a Fira de Barcelona, i que organitzarà conferències, presentacions i cursos en petit format per fomentar vincles professionals entre empreses i joves talents del món universitari i la formació superior.
Tota la cadena de valor industrial
Encara que la vessant congressual serà part central de la quarta edició d’INDUSTRY, l’oferta del certamen va més enllà i inclourà una àmplia zona expositiva amb empreses representants de sectors industrials com la màquina-eina, que tindrà presència cada dos anys; transformació del plàstic; automatització i robòtica; motlles i matrius; nous materials; connectivitat i dades; i disseny i serveis que mostraran les principals novetats i aplicacions de fabricació intel·ligent. Així mateix, el certamen inclourà diversos programes i accions de B2B per tal que els expositors puguin mantenir reunions amb compradors, tant nacionals com internacionals.
Barcelona, 14 de juny de 2019