Hostelco 2020 amplia la seva oferta i crea noves àrees per a potenciar els negocis

Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament, Maquinària i Serveis per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, ampliarà la seva oferta i crearà noves àrees en una nova conceptualització de l’espai expositiu. Integrarà, així mateix, noves activitats dedicades a la divulgació del coneixement, posant el focus en el ‘hospitality business’, el disseny d’interiors i la generació d’experiències. La seva celebració juntament amb el saló Alimentària, la convertirà en una de les majors plataformes firals del món de l’hospitality i alimentació.
Hostelco,-organitzat per Fira de Barcelona i la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (FELAC) – prepara la seva propera edició que se celebrarà del 20 al 23 d’abril 2020, al recinte de Gran Via, de forma conjunta amb el saló Alimentària. D’aquesta manera, els dos salons tornaran a constituir una gran plataforma sectorial presentant la més completa oferta de solucions i productes d’equipament, maquinària, parament, interiorisme, tecnologia, alimentació i gastronomia.
Hostelco 2020 apostarà per una nova distribució de l’espai expositiu dissenyada per aconseguir una major integració amb l’oferta de Restaurama (el sector d’Alimentaria dedicat al Food Service i equipament) i potenciar així les sinergies entre tots dos salons. El nou concepte de l’espai té així mateix l’objectiu de guiar millor al visitant professional cap a les novetats, tendències, productes i solucions innovadores per al seu negoci.
Així, el saló crearà 6 noves àrees amb identitat pròpia: Fully equipped (equipament, maquinària, accessoris); Setting (parament, servei de taula); Everywhere (transport, delivery, serveis, vending); Moments (equipament i complements per a cafè, bar, forn de pa, pizza i pastisseria); Tech (tecnologia i entreteniment), i Atmosphere (interiorisme, decoració, tèxtil, mobiliari, benestar).
Es preveu que el 2020 l’oferta d’equipament i aliments exclusius per al canal Horeca superi els més de 30.500 m2 que va ocupar el 2018, el 63% amb l’equipament per a l’hostaleria presentat per Hostelco, i el 37% amb els productes d’alimentació per al canal Horeca de Restaurama.
Disseny d’interiors per a generar experiències
La relació entre qualitat, ambient i preu és el nou vector que influeix cada vegada més en la presa de decisió a l’hora d’escollir un establiment dedicat a l’hospitality, De fet, és una variable estratègica que la indústria hostalera fa servir per generar experiències i així captar i fidelitzar clients. Conscient d’això, Hostelco, habilitarà Atmosphere, una nova àrea d’exposició amb personalitat pròpia, dedicada exclusivament a la creació d’ambients i al disseny d’interiors d’establiments hotelers, restaurants, cafeteries i altres espais del canal Horeca. Així, aquest nou espai reproduirà un Showroom amb productes d’il·luminació, tèxtil, decoració, mobiliari i fins i tot benestar, amb spa o wellness, per recrear ambients que emanaran serenitat, originalitat i harmonia, components imprescindibles que faciliten les relacions, estimulen el networking i impulsen els negocis.
Atmoshere acollirà, a més, nous espais experimentals: Hostelco Live Hotel i Hostelco Live Restaurant, que reproduiran les principals estades d’un hotel i d’un restaurant, i el Hostelco Live Arena, una zona dedicada a la divulgació del coneixement i tendències, amb tallers, demostracions i conferències dutes a terme per experts en digitalització dels processos i en equipament d’última generació, per donar a conèixer com optimitzar els recursos i millorar l’experiència del client.
Segons Mar Santarrufina, directora d’Hostelco, “Atmosphere és una nova iniciativa que respon a la necessitat del canal Horeca de crear ambients perfectament equipats i, alhora, capaços de suscitar emocions positives. La decoració, la il·luminació, els tèxtils, el mobiliari, l’equipament de wellness tenen el poder de crear una atmosfera especial, capaç de generar experiències úniques als usuaris, convertint-se en un dels factors clau per diferenciar-se de la competència i augmentar els beneficis d’un negoci. D’altra banda” afirma “tots els segments industrials representats al saló són estratègics i l’essència d’Hostelco consisteix a impulsar globalment tot el sector, creant nous àmbits i activitats inspiradores, així com espais oberts al debat i al coneixement sectorial adreçat als professionals del canal Horeca amb solucions innovadores aplicables als seus negocis”.
Hostelco Awards
Els Hostelco Awards reconeixeran un any més els millors equipaments i projectes d’hotels i restaurants en 10 categories després de valorar diferents paràmetres, com innovació, interiorisme, gestió de recursos o rendibilitat. Es premiarà l’excel·lència també en les categories de ‘Millor Producte’ i al ‘Millor Professional’ del sector hostaler de l’any 2019. Els premis es lliuraran en el curs d’un esdeveniment que reunirà els operadors del sector de l’hostaleria en el marc de la celebració del saló. En ocasió de l’última convocatòria, entre els guardonats van destacar l’Hotel Melià Sitges Terramar, el restaurant Basquery, i José Alberto Callejo Silva, gerent de Gastrobar KGB (Màlaga), que va rebre el premi al Millor Professional de l’any.
La indústria espanyola d’equipament hostaler encadena cinc anys de creixement
Les 128 empreses integrades en la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins, FELAC, van aconseguir el 2017 una facturació global de 1.733,51 milions d’euros, un 11,2% més que el 2016, i han encadenat el cinquè any de creixement. Aquest és un dels resultats de l’estudi econòmic anual elaborat per FELAC a l’octubre 2018, del qual també es desprèn que les vendes nacionals en el 2017 van superar els 873.930.000 d’euros, que suposa un 10,8% més que les registrades en l’exercici 2016.
Les exportacions, per la seva banda, van pujar fins als 859.580.000 d’euros, registrant un increment del 11,7% respecte al 2016. Així, un any més, la quota exportadora global va fregar el 50%, situant-se en un 49,6 %. L’ocupació també va augmentar, de manera que el nombre de treballadors d’aquestes 128 empreses va superar els 9.300, el que representa un 12% més comparat amb el 2016.
En ocasió de l’edició de 2018, Hostelco i Alimentària van comptar amb un total de 4.500 empreses expositores i 150.000 visitants, el 30% internacionals de 156 països, consolidant-se com la plataforma firal europea dels productes i serveis del canal Horeca.
Barcelona, 15 d’abril 2019