Alimentaria&Hostelco 2024 tindrà una participació internacional rècord

Alimentaria&Hostelco, la plataforma de negocis internacional líder en alimentació, begudes, food service i equipament hostaler, tornarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 18 al 21 de març de 2024, amb un increment de l’oferta forana del 15% respecte a l’anterior edició. De les 3.200 companyies expositores, 900 seran internacionals, amb el lideratge de les italianes i el retorn de les asiàtiques, principalment procedents de la Xina i Hong Kong.

A dos mesos de la celebració d’Alimentaria&Hostelco 2024, les reserves d’espai expositiu superen el 96%. A més, destaca el creixement d’un 15% en metratge net de la participació d’empreses internacionals respecte a la passada edició. Així, 900 companyies foranes -més del 28% del total- exposaran en el certamen, unes xifres que suposen un rècord d’internacionalització, que se sumaran a les 2.300 empreses espanyoles que participaran amb una oferta d’alta qualitat i transversalitat, amb una destacada representació del sector carni i de la restauració.

En aquesta edició, es potencien encara més les oportunitats de negoci per al canal Horeca en l’àmbit internacional, sobretot europeu. Per això, una de les principals novetats és la fusió de l’oferta expositiva d’Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hostaleria i Col·lectivitats, i Restaurama, el saló d’Alimentaria enfocat en el food service, amb l’objectiu de multiplicar sinergies en un dels àmbits més rellevants de l’economia española, i així formar la major plataforma internacional dirigida al canal Horeca.

La innovació serà un altre factor clau, tant en alimentació com en restauració i hostaleria. Aquest concepte es plasmarà principalment en els espais de difusió de coneixement The Alimentaria Hub i The Horeca Hub, una àrea multidisciplinària i experiencial de nova creació que difondrà continguts clau per al canal Horeca, com la sostenibilitat, la digitalització, l’atracció del talent o la internacionalització, i mostrarà les últimes tendències amb la participació de grans xefs i experts en gastronomia i restauració.

J.Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, sosté que “la gran fortalesa de la plataforma és el seu caràcter únic i diferencial en l’àmbit internacional, amb una amplíssima oferta transversal per a la indústria de l’alimentació i begudes i el canal Horeca. Per això, tornem a comptar amb el suport unànime de les empreses i associacions espanyoles més rellevants i incrementem la nostra repercussió global”.

Màxima representativitat del sector
Entre les companyies líders de diferents sectors que participaran en Alimentaria estan Unilever, Coca-Cola, DAMM, Nestlé, Danone, Europastry, Adam Foods, Aneto, Casa Tarradellas, El Pozo, Noel Alimentaria, Grupo Jorge, Argal, Grup Vall Companys, Coosur, Estrella Galicia, BonÀrea, GB Foods, Vicky Foods, Bridor, CBG, Monbake, Maheso, Garda Import, García Baquero, Grupo TGT, Calvo, Conservas Dani, Grup Balfegó, Torrons Vicens, MammaFiore, EPTA Iberia, Mibrasa, Iberital, Pujadas, Epson, Fagor i Wiesheu. També estaran representades totes les comunitats autònomes espanyoles, encapçalades per Catalunya, Castella i Lleó, Andalusia i Galícia.

Així mateix, Alimentaria&Hostelco revalida el suport d’institucions i associacions sectorials de referència, com ICEX España Exportación e Inversiones, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), la Federación Española de Industrias de Alimentación y Bebidas (FIAB), l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), la Confederación Empresarial de Hostelería de España (CEHE), la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT-ITH) i Food Service Institute, entre moltes altres.

Creix la projecció internacional
Després d’Espanya, el país que ocuparà un major espai expositiu en Alimentaria&Hostelco 2024 serà Itàlia, seguit de Turquia, la Xina i Hong Kong, Polònia, Portugal, França, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos i l’Argentina. En la majoria dels casos, creixen en metratge i nombre d’empreses respecte a l’edició anterior. Serà especialment notori el retorn de les companyies asiàtiques, liderades per la Xina i Hong Kong, i amb una notable representació de Taiwan, Tailàndia, Corea del Sud, Indonèsia i el Japó.

Quant als visitants, l’organització del certamen preveu atreure a un 25% d’origen internacional. Per a maximitzar les oportunitats de negoci, compta amb un potent programa d’invitació de compradors, a través del qual reunirà més 2.200 importadors, distribuïdors, directors i responsables de compres del més alt nivell. D’aquests, més de la meitat són internacionals, procedents de 80 nacions.

En aquesta edició, encapçalen el llistat dels països prioritaris Estats Units, Mèxic, la Xina, el Canadà, el Regne Unit i Corea del Sud, seguits dels principals països destí de les importacions espanyoles a Europa i Llatinoamèrica. Entre les empreses que han confirmat la seva visita al saló destaquen World Market i The Fresh Market (els EUA), Walmart Mèxic, CitySuper (la Xina) i Sodexo (UK), entre altres.

Plena ocupació
La plataforma firal ocuparà set pavellons, la qual cosa suposa la pràctica totalitat dels 100.000 m² nets del recinte Gran Via de Fira de Barcelona. L’oferta expositiva d’Alimentaria s’estructurarà en 13 sectors diferenciats. D’una banda, comptarà amb vuit salons verticals que cobreixen la demanda de sectors estratègics: Intercarn (carn i derivats), Interlact (lactis), Expoconser (conserves), Restaurama (food service) i Snacks, Biscuits & Confectionery (aperitius i dolços), ja existents en anteriors edicions. A aquests se sumen els de nova creació, que responen a la demanda creixent del mercat: Fine Foods (productes gurmet), Organic Foods (productes ecològics) i Coffee, Bakery & Pastry (cafeteria, forn i pastisseria). Aquest últim, dissenyat en resposta als nous reptes, formats i tendències del mercat, és una de les grans apostes del certamen d’enguany.

D’altra banda, altres cinc salons transversals abastaran una oferta heterogènia: Alimentaria Trends -que inclou els segments en auge Plant Based, Vegan Foods, Free From (aliments sense al·lergògens), Functional Foods i Halal-, International Pavilions (que reuneix bona part de la participació forana institucional), Lands of Spain (on estan representats tots els territoris d’Espanya), Grocery Foods (amb la presència de les marques més rellevants) i FoodTech (dedicat a l’equipament per a la indústria d’alimentació i begudes).

A més, Premium tornarà a ser l’espai més exclusiu i sibarita d’Alimentaria, en el qual un grup d’empreses selectes de l’alta gastronomia presentarà els seus productes gurmet de qualitat extra.

El saló Hostelco reunirà equipament, productes, serveis i activitats perquè els professionals de la restauració, hoteleria i col·lectivitats trobin novetats, idees creatives i propostes de formats innovadors de negocis. Juntament amb Restaurama i Coffee, Bakery & Pastry constituirà l’esdeveniment europeu de referència dirigit al canal Horeca, que permetrà augmentar de manera exponencial les oportunitats comercials, formatives i de networking dels participants.

Alimentaria & Hostelco, organitzada per Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona, preveu comptar amb la participació del voltant de 3.200 empreses expositores, que ocuparan 100.000 m² nets i 7 pavellons, la pràctica totalitat del recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Espera, així mateix, rebre a més de 100.000 visitants professionals, reafirmant el seu lideratge com a principal plataforma impulsora de negocis, internacionalització i networking.

 

23 de gener de 2024

Premsa Alimentaria
Susana Santamaria: ssantamaria@alimentaria.com

Premsa Hostelco
Gloria Dilluvio: gdilluvio@firabarcelona.com