Alimentaria i Hostelco marquen un punt d’inflexió de la recuperació sectorial

La gran plataforma firal per a la indústria de l’alimentació, les begudes i l’equipament hostaler clausura una celebració marcada per l’optimisme i els negocis que ha reunit de nou a tot el sector i que ha contribuït a la seva reactivació en un moment clau per al seu creixement.  Alimentaria & Hostelco s’ha caracteritzat per un elevat grau d’internacionalització i per la presentació d’innovacions i noves tendències que apunten al desenvolupament de productes més sostenibles i saludables.

Més de 3.000 empreses expositores procedents de 52 països han participat en la convocatòria que conclou avui per incentivar el negoci, la internacionalització i la reactivació de sectors estratègics per a l’economia espanyola. Per la seva banda, prop de 100.000 visitants, un 23% internacionals, de 149 països, així com un impacte econòmic estimat de 180 milions d’euros, reflecteixen la fortalesa d’aquesta edició que ha ocupat 85.000 m2 de superfície neta d’exposició, la pràctica totalitat del recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

D’aquesta manera, Alimentaria & Hostelco ha tornat a consolidar-se com un esdeveniment global estratègic per a la internacionalització de les seves empreses participants. De les més de 3.000 firmes expositores, 400 han estat internacionals, procedents de 52 països. Brasil, Eslovàquia, Austràlia, Canadà, Emirats Àrabs Units i Puerto Rico han participat per primera vegada en el certamen.

La plataforma firal ha revalidat el seu lideratge potenciant la complementarietat dels seus sectors representats i oferint una gran plataforma de negoci per als seus professionals. Entre els assistents s’ha comptat amb la presència de 1.400 grans compradors convidats procedents de mercats estratègics per a l’exportació d’aliments i equipament hostaler, com la Unió Europea, EUA i Llatinoamèrica, que han participat en unes 13.000 reunions amb empreses.

Per al director d’Alimentaria, J. Antonio Valls “la intensa dinàmica viscuda durant aquesta edició reforça el caràcter de  l’esdeveniment com a partner estratègic del sector en el seu imparable procés d’internacionalització. Destaca la qualitat dels compradors que ens han visitat, que contribuirà a impulsar les vendes de la indústria alimentària a l’exterior”.

Segons el president d’Hostelco i de la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac), Rafael Olmos, “estem molt satisfets amb els resultats d’aquesta edició que ha suposat un retrobament llargament esperat pel sector, complint amb unes expectatives que esperem culminin aviat amb la completa recuperació del mercat”.

Aliments sostenibles i saludables

La innovació, la gastronomia, la gestió vinculada a la sostenibilitat, els productes saludables i l’auge de la proteïna vegetal, així com les últimes tendències en l’àmbit hostaler han protagonitzat el programa d’activitats d’ambdós salons, en el qual s’han presentat més de 300 innovacions, han participat 30 xefs de referència amb 36 estrelles Michelin  i s’ha pogut visitar la recreació d’un hotel amb les últimes tecnologies.

D’altra banda, Alimentaria i Hostelco han mostrat el seu aspecte més solidari amb la presència d’un centenar de voluntaris de la Fundació Banc dels Aliments que han recollit prop de 35 tones d’aliments i begudes donats pels expositors.

La propera edició de la plataforma firal organitzada per Fira de Barcelona se celebrarà el març del 2024 al recinte de Gran Via.

Barcelona, 7 d’abril de 2022

Susana Santamaria – Gloria Dilluvio Tel. 93.452.11.04 – 93.233.21.72
ssantamaria@alimentaria.com – gdilluvio@firabarcelona.com