Alimentaria & Hostelco seleccionen les 16 startups més innovadores del sector

Amb l’objectiu de fomentar la innovació, el talent i els nous models de negoci, Alimentaria & Hostelco volen mostrar les iniciatives més transformadores del sector de l’alimentació, les begudes, i l’equipament per a la restauració, hoteleria i col·lectivitats. Per fer-ho possible, l’esdeveniment, que se celebrarà del 4 al 7 d’abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha llençat una iniciativa per tal de seleccionar algunes de les startups més disruptives del moment.

Food delivery, proteïnes vegetals, intel·ligència artificial, robòtica, malbaratament alimentari, smart kitchens, vertical farming, menjar imprès en 3D, nous models de negoci en alimentació i horeca… El sector alimentari viu un moment de canvi del qual Alimentaria & Hostelco en vol formar part. Per aquest motiu, llença “Food & Hospitality Startup Revolution”, una convocatòria per identificar les 16 startups més innovadores del sector i afavorir la seva viabilitat de mercat.

Triades sota criteris d’innovació, digitalització, internacionalització, inversió i sostenibilitat, vuit d’elles formaran part de l’àrea Digital Food Arena, ubicada al The Alimentaria Hub, l’espai d’Alimentaria dedicat al coneixement, les tendències, la innovació i el negoci per a la indústria, la distribució i el retail. Mentre que les vuit restants s’exhibiran a l’Hostelco Startups Area.

A banda de la zona expositiva, les participants optaran a la primera convocatòria dels Food & Hospitality Startup Revolution Awards que premiaran dues categories: Startup més innovadora i Startup amb major projecció.

El responsable d’aquesta iniciativa i CEO de Food by Robots, Marius Robles, ha afirmat que “estem assistint a un canvi de paradigma que està transformant a gran velocitat el sector alimentari a través de la tecnologia. Amb Food & Hospitality Startup Revolution volem avançar les principals tendències de futur i presentar-les als potencials inversors i grans players estratègics d’aquesta indústria que acudeixen a Alimentaria & Hostelco a la recerca d’innovació i noves solucions per als seus negocis”.

Les empreses participants seran escollides per un jurat multidisciplinari format, entre d’altres, per Alejandro Arranz, digital hub manager de Mahou San Miguel; Carlos Blanco, business angel d’Encomenda Smart Capital; Emilio Ruiz, global head hood & beverage d’Hesperia; Gemma Beltrán, directora d’empreses tecnològiques i inversors de DayOne – CaixaBank; Marcos Alves, cofundador d’El Tenedor; Mario Sandoval, xef i empresari amb dues estrelles Michelin; Patrik Bergareche, director general de Just Eat Spain; o Sej Ravji, director de Pascual Innoventures.

La propera edició d’Alimentària se celebrarà de nou al costat d’Hostelco, el Saló Internacional de l’equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats. Tots dos esdeveniments ocuparan més de 85.000 m2 de superfície expositiva neta i convocaran en conjunt més de 3.000 empreses expositores.

Barcelona, 9 de febrer de 2022
Susana Santamaria – Albert Sas Gimeno
Tel. 93.452.11.04 – 93.233.21.78
ssantamaria@alimentaria.com – asas@firabarcelona.com