La indústria del packaging aposta per celebrar un Hispack més gran i internacional el 2022

Hispack, el saló de packaging, procés i logística referent a España que organitza Fira de Barcelona, se celebrarà del 24 al 27 de maig de 2022. Les noves dates, ratificades pel sector, són més favorables per assegurar una major presència de visitants internacionals, una de les principals demandes de les empreses exportadores, i reunir una atractiva oferta que reactivi el negoci i la innovació de múltiples sectors a través de l’envàs i embalatge.

Aquest matí el Comitè Organitzador d’Hispack –on estan representades les firmes líders, entitats i associacions professionals de la indústria espanyola del packaging–, ha acordat que l’esdeveniment tingui lloc el proper mes de maig amb l’objectiu de poder-lo celebrar en una conjuntura més normalitzada quant a mobilitat internacional i una millor situació econòmica i social.

D’aquesta manera, Hispack guanya solidesa i un encaix òptim al calendari de grans cites europees especialitzades en packaging, després de l’alteració de la activitat firal que ha suposat la pandèmia. Així, la fira espanyola serà de les primeres del sector en celebrar-se presencialment, contribuint a l’impuls del mercat i de les exportacions, a les oportunitats comercials, i a la recuperació econòmica que es preveu més consolidada per aleshores. Després d’aquesta edició, Hispack tindrà lloc novament el 2024 i llavors reprendrà la seva periodicitat triennal.

El president del Comitè Organitzador d’Hispack, Jordi Bernabeu, ha destacat “la importància per al sector de celebrar la fira en una conjuntura que garanteixi una edició forta a nivell internacional perquè la seva eficàcia i abast com a plataforma comercial suposi un veritable revulsiu en l’activitat de les empreses participants després d’aquest període tan complex”.

En la mateixa línia, el director d’Hispack, Xavier Pascual, ha subratllat: “Amb aquest canvi de dates cerquem  refermar el paper referent d’Hispack dins i fora del nostre país a l’hora de projectar la potència, la innovació i la transversalitat de la indústria espanyola del packaging i atraure la millor demanda”.

El proper any Hispack aplegarà una extensa oferta expositiva de maquinària, materials, tecnologia, processos, logística, i solucions per a la fabricació de tot tipus d’etiquetes, envasos i embalatges, així com elements de Publicitat al Lloc de Venda. També inclourà jornades, trobades de negocis i altres activitats, que incidiran en la sostenibilitat, la digitalització i la innovació com a eixos que marquen la evolució del packaging, element necessari en la fabricació, distribució i comercialització de qualsevol producte.

De mentre, i com acostuma a ser habitual, Hispack continuarà mantenint un estret contacte amb el sector dinamitzant i promovent –en col·laboració amb entitats, empreses i associacions–, espais de relació que propiciïn el coneixement i la interacció i trobada entre professionals vinculats a la indústria del packaging.

A la passada edició d’Hispack, celebrada el 2018, van participar 843 expositors directes que van representar més de 1.400 marques, procedents de 24 països. L’edició d’enguany estava prevista per al proper mes d’octubre juntament amb Alimentaria Foodtech, que tindrà lloc el setembre de 2023.

Barcelona, 29 de juny de 2021

Maria Dolores Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com