Hispack presenta el seu full de ruta fins el 2024

Hispack es prepara per créixer, oferint respostes a mida de les necessitats de proveïdors, marques i usuaris de solucions de packaging. El saló triennal que organitza Fira de Barcelona ha presentat avui el seu Pla Estratègic 2021-2024 a representants d’empreses i entitats del sector. En les seves properes dues edicions, Hispack se centrarà en augmentar la representativitat d’empreses i oferta expositiva, en ser més internacional, i a contribuir a accelerar la innovació al voltant del packaging, el procés i la logística.

Hispack té previst superar el miler d’expositors directes i els 50.000m2 nets de superfície el 2024. Al mateix temps, la fira de referència a Espanya per a la indústria de l’envàs i embalatge posa l’accent en augmentar progressivament el perfil dels decisors directes de compra en el conjunt de visitants, així com la presència de marques fabricants líders tant d’alimentació com de la resta de sectors de consum i industrials de dins i fora d’Espanya.

Diagnòstic i priorització de reptes

Com a punt de partida, el Pla Estratègic descriu com a principal actiu d’Hispack el seu lideratge, atès que és un els esdeveniments claus del sector del packaging a nivell europeu, a més de la fira de referència en la seva especialitat a Espanya, que ha creat al llarg de la seva trajectòria un vincle emocional amb tots els agents del sector. Així mateix, la proximitat del teixit empresarial d’oferta en materials, tecnologia i maquinària, així com de la R + D de l’ecosistema del packaging fan més sòlida la proposta de valor del saló.

El Pla Estratègic es compon de tres eixos fonamentals: consolidació de la fira, generació d’ecosistema, i internacionalitat. En aquest sentit, Hispack es focalitzarà en assegurar un creixement orgànic sostenible des del seu lideratge del mercat; configurar un hub intersectorial que dinamitzi i aporti coneixement de forma permanent als diferents agents de l’oferta i demanda del packaging; i col·locar la innovació espanyola en packaging al mapa global.

El director d’Hispack, Xavier Pascual, ha subratllat la importància de comptar amb un pla d’acció clar i definit: “Aquest full de ruta servirà per consolidar un creixement que projecti, a través de la fira, la força, la transversalitat i la importància econòmica de la indústria del packaging i, sobretot, que s’alineï les expectatives de l’oferta amb les necessitats d’innovació del mercat”.

D’aquesta manera, Hispack vol assumir un paper actiu a l’hora de facilitar la incubació i implementació de solucions de packaging per a diferents sectors de demanda. En aquesta línia, Pascual ha assegurat: “Com fira líder volem acompanyar a la indústria de l’envàs i embalatge a aconseguir els seus objectius de desenvolupament i creixement sostenible i ajudar a múltiples sectors econòmics a innovar en processos i productes gràcies al packaging”.

Consolidació i creixement orgànic

Per ampliar la seva oferta expositiva i superar el miler d’expositors, Hispack aposta pel creixement orgànic incidint en segments amb elevat potencial com la maquinària d’etiquetatge, codificació i marcatge; l’automatització i digitalització; la logística, manutenció i emmagatzematge; la maquinària de procés; la PLV i el packaging Premium. També guanyarà protagonisme el vector sostenibilitat, cada cop més present en aquesta indústria. Alhora es pensarà l’oferta en funció dels diferents sectors de demanda (food i non food) i es busca un salt qualitatiu atraient més empreses líders de sectors com maquinària d’envàs, embalatge i final de línia, cartró ondulat, consumibles d’embalatge, matèries primeres, logística, PLV, tancaments i taps, i etiquetes. Pel que fa a visitants es posa l’accent en la qualitat buscant perfils directius i decisors de compra i la cada vegada major presència de fabricants i marques client.

Hub intersectorial

Durant els sis propers anys, Hispack concentrarà també els seus esforços en esdevenir un Hub intersectorial capaç de dinamitzar l’ecosistema del packaging tant des de l’oferta com des de sectors usuaris de solucions d’envàs i embalatge. Per a això s’articularà i organitzarà un programa d’activitats multisectorials permanent i deslocalitzat de la mà d’agents clau. Els continguts proposats donaran resposta als reptes d’innovació vinculats al packaging i la seva aplicació en segments tant de la indústria d’alimentació i begudes com d’altres de gran consum o industrials.

A la cerca del mercat global

En aquesta nova etapa que inicia Hispack, la internacionalitat resultarà clau per a l’èxit de l’estratègia plantejada. El saló de Fira de Barcelona s’ha marcat com a objectiu créixer un 18% en participació d’expositors estrangers la qual cosa ha de proporcionar un augment significatiu de visites de clients d’arreu. En el seu pla d’accions, Hispack establirà aliances amb països convidats al saló; potenciarà el seu programa de compradors convidats per atreure professionals de regions d’interès per a les exportacions espanyoles i intentarà atreure continguts i projectes de R + D al voltant del packaging que estiguin dibuixant la transformació del sector.

El president del comitè organitzador d’Hispack, Jordi Bernabeu, s’ha mostrat convençut que les accions plantejades en el Pla Estratègic i els eixos definits donaran els resultats esperats i “suposaran un important salt qualitatiu pel que fa a negoci, exportacions, coneixement sobre tendències i relacions professionals que beneficiarà tot l’ecosistema creat al voltant del envàs i embalatge del país”. En la conclusió de l’acte de presentació d’aquest full de ruta, celebrat a Mercabarna, Bernabeu ha recordat que “el compromís d’Hispack és estar sempre al costat de la indústria que innova les indústries, és a dir, al costat del packaging”.

En la seva passada edició celebrada el 2018, Hispack va registrar un creixement del 20% reunint 823
expositors, un 25% d’ells internacionals, i 1.400 marques representades, i va ocupar 40.000m2 nets d’exposició. Va atreure prop de 40.000 visitants, un 10% d’ells de mercats exteriors, i un 37% fabricants de marques de diferents sectors. Per la seva dimensió Hispack és el segon saló més gran de la cartera d’esdeveniments propis de Fira de Barcelona. La seva propera edició tindrà lloc del 20 al 23 d’abril de 2021 al recinte firal de Gran Via.

Barcelona 29 d’abril de 2019