Hispack incrementa la seva oferta internacional amb empreses de 28 països

Hispack 2024 serà més que mai la cita de referència de les empreses internacionals de la indústria del packaging, el procés i la logística per descobrir les oportunitats de negoci que ofereix el mercat espanyol i contactar amb nous clients. Aquest any més de 275 firmes estrangeres formen part de l’àmplia oferta expositiva d’una edició que, amb 780 expositors de 28 països i 1.250 marques representades, reafirma l’esdeveniment com a líder del sector de l’envàs i l’embalatge a Espanya i un dels primers d’Europa a la seva especialitat.

En aquesta edició, la participació de firmes internacionals a Hispack, que tindrà lloc del 7 al 10 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​ha augmentat set punts percentuals en relació amb el 2022. La recuperació de l’expositor xinès després de la pandèmia , el fort creixement de la presència italiana i l’entrada de nous països a la llista estan darrere aquest increment de l’oferta internacional, que ja suposa el 32% del total.

Turquia és el país estranger amb més expositors (82), seguit d’Itàlia (42), la Xina (41), Alemanya (29), França (16), els Països Baixos (9), Portugal (9) i el Regne Unit (7). Al llistat d’expositors es poden trobar també empreses de Polònia, Bèlgica, EUA, Egipte, Grècia, Marroc, Algèria, Àustria, Canadà, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia, Malàisia, Mèxic, Japó, Letònia, Taiwan, San Marino i Singapur.

El 60% de l’oferta de Hispack correspon a equips i maquinària de procés, envasament, embotellament, fabricació de packaging, codificació, etiquetatge i marcatge, automatització, robòtica i logística. El 40% d’expositors restant presenta matèries primeres i materials per a packaging, envasos i embalatges, i elements de PLV per a diversos sectors industrials i de consum, així com per a la distribució, el comerç electrònic i el retail.

El director d’Hispack, Xavier Pascual subratlla: “Les oportunitats del mercat espanyol i les seves contínues taxes de creixement són els principals atractius per a les empreses internacionals que participen a Hispack a la recerca de nous clients, així com la connexió de la fira amb Llatinoamèrica i els països mediterranis per proximitat idiomàtica i geogràfica respectivament”.

Visitants amb poder de compra

Entre els visitants internacionals destaca el nombre de professionals provinents de Portugal, cosa que posiciona la fira barcelonina com a referent per al sector del packaging al mercat ibèric. A més de càrrecs directius amb poder de decisió de compra, visiten Hispack perfils tècnics de les àrees de fàbrica i producció, així com els departaments de compres, R+D, sostenibilitat, màrqueting i operacions d’empreses fabricants, envasadores i marques d’alimentació i begudes , cosmètica i perfumeria, farmàcia, automoció i electrònica de consum.

Així mateix, Hispack rep la visita de professionals d’altres països europeus principalment d’Itàlia, França, Alemanya i el Regne Unit, a més de Llatinoamèrica i l’àrea mediterrània. Es tracta de professionals molt qualificats amb projectes concrets d’inversió interessats a conèixer proveïdors espanyols que desenvolupen materials i equips de packaging, procés i logística que destaquen per la seva competitivitat, flexibilitat, elevats estàndards de qualitat, innovació i servei postvenda per assegurar els millors resultats. Espanya està entre els deu primers països exportadors del món de tecnologia de packaging.

En aquesta edició, com a novetat, a més de promocionar-se als mercats exteriors tradicionals, Hispack centra el seu programa de compradors internacionals convidats a Mèxic, Polònia, el Marroc i Tunísia, quatre països d’interès per a les exportacions espanyoles pel seu potencial de creixement.

Paral·lelament, Hispack presentarà el Japó com un mercat oportunitat per a la indústria europea del packaging. En aquest sentit, acollirà la visita d‟una delegació nipona i dedicarà el 9 de maig a donar a conèixer casos d’èxit  ia fomentar el networking entre empreses europees i japoneses de cara a activar vies d‟intercanvi d‟informació i cooperació internacional.

Activitats per al públic internacional

Finalment, Hispack habilitarà al pavelló 3 del recinte firal de Gran Via l’International Business Centre (IBC) com a punt de recepció del públic internacional amb serveis específics i una agenda d’activitats pròpia que millorarà l’experiència de visita.

En aquest sentit, a l’IBC els visitants internacionals podran rebre assessorament personalitzat sobre els proveïdors espanyols més adequats per desenvolupar els seus projectes; assistir a conferències sobre els mercats potencials (Mèxic, Polònia, Tunísia, Marroc i Japó) i la presentació de casos d’èxit de fabricants espanyols en el marc de la campanya “Why Spanish Solutions” impulsada per Hispack juntament amb Amec. Aquest espai també els permetrà mantenir entrevistes de negoci amb expositors; accedir a un Brokerage Event amb reunions ràpides per trobar proveïdors, col·laboradors o intercanviar experiències; i fer visites temàtiques guiades per la fira, entre altres propostes.

Barcelona, 26 de març de 2024

Acreditacions de premsa aquí

Fotografies (Hispack 2022) aquí

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com