Healthio presentarà solucions i innovacions per tal de fomentar l’empoderament del pacient

El Palau de Congressos del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es convertirà del 3 al 5 de maig en el principal centre de la innovació sanitària amb la celebració del nou saló Healthio, en què empreses i professionals del sector donaran a conèixer les últimes novetats en l'àmbit de la salut i en el qual els visitants podran experimentaran 'in situ' com aquestes innovacions contribueixen a mitigar o, fins i tot, curar les seves dolències o patologies.
Organitzat per Fira de Barcelona, Healthio vol ser una plataforma d’intercanvi de coneixement i experiències pilot i comercials en què es presentin i experimentin les noves innovacions mèdiques en quatre àmbits (benestar, medicina personalitzada, malalties cròniques i envelliment) . Els visitants d’Healthio, que podran ser des de persones individuals fins a membres d’associacions de pacients, podran conèixer els últims avenços en aquestes matèries a través de diversos itineraris en els quals, per exemple, s’explicarà com prevenir les malalties cardiovasculars, quines teràpies es poden seguir amb realitat virtual, de quina manera es pot simplificar el control de la diabetis o quin és l’envelliment saludable.

La intenció dels organitzadors de Healthio és facilitar als pacients aquelles eines que els permetin influir o prendre les seves pròpies decisions en les qüestions que afecten la seva pròpia salut. En aquest sentit, el director científic i cofundador de l’esdeveniment, el doctor Jordi Serrano, considera que “la gent té cada vegada més capacitat d’influència i de decisió en diverses facetes de la seva vida i en l’àmbit de la salut aquesta és una tendència creixent en els últims anys, el que fa que el sistema hagi d’estar preparat per donar resposta a aquesta situació”. El doctor Serrano afirma que “és necessari, per tant, fomentar l’apoderament dels pacients perquè aquests siguin capaços de decidir sobre el seu estat de salut”.

Per la seva banda, el director de Healthio, Miquel Serrano, afirma que “aquest nou esdeveniment, Fira de Barcelona mostra el seu suport al sector de la salut” i ha mostrat la seva confiança en què “Healthio es faci amb un forat a l’agenda internacional d’actes relacionats amb l’àmbit sanitari”.

La primera edició de Healthio comptarà amb sis àrees d’activitat. Així, hi haurà un espai exclusiu per a doctors, infermeres i altres professionals de la salut en el qual coneixeran de primera mà les últimes novetats mèdiques; un altre on es donaran a conèixer nous productes, tecnologies i idees per a la millora de la salut dels pacients i dues zones més en què es mostraran com serà l’hospital del futur i es podrà assistir a intervencions quirúrgiques mitjançant streaming.
Centres hospitalaris de referència com els hospitals Clínic, la Vall d’Hebron, Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona o el Germans Trias i Pujol de Badalona col·laboren amb l’esdeveniment que compta amb el suport de l’Obra Social de ‘la Caixa’, Telefónica, Esteve Teijin Healthcare, Microsoft, Avinent e Intersystems, entre altres institucions i empreses. Paral·lelament, tindrà lloc la vuitena edició de Health 2.0 Europe, un esdeveniment que reuneix els principals actors de l’ecosistema tecnològic que intervenen en l’àmbit sanitari.
Barcelona, 29 de març de 2017