Gastronomic Forum Barcelona posa el focus en el foment del talent en la seva pròxima edició

Sota l’eslògan “Darrere de la cuina”, Gastronomic Forum Barcelona, que tindrà lloc del 7 al 9 de novembre de 2022 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, reunirà més de 300 empreses que mostraran les principals novetats i tendències del món de la gastronomia, i projectarà una visió integral del negoci de la restauració en què es donarà visibilitat al paper clau que desenvolupen la promoció del talent professional i la innovació.

L’esdeveniment de referència de l’hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia serà la cita clau de la propera tardor per als professionals i empreses del sector que desvetllaran les últimes tendències del mercat i exposaran la millor oferta d’aliments de qualitat adreçada a la restauració i el foodservice.

Firmes fidels al saló com Damm, Bidfood – Guzman Gastronomia, Tupinamba, Makro, Collverd, Disalvi, Carnet Gastronomia, Friman, Insulsa Ingredients o Cuinats Jotri ja han confirmat la seva participació a l’exposició comercial que acollirà també més de 70 petits productors de proximitat a l’Espai Catalunya, organitzat per Prodeca i les Diputacions de Barcelona, ​​Lleida Girona. Com en anteriors edicions, Prodeca organitzarà també el Showroom del vi català amb la presència de més de 50 cellers i petits productors, i empreses alimentàries vinculades al moviment Slowfood Barcelona intervindran al saló de la mà de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Josep Alcaraz, codirector del saló, assegura que “preparem una edició on reunirem tot el sector per contribuir a impulsar el seu negoci i competitivitat i repensar el paper dels seus professionals, sobretot en un país on el turisme i la gastronomia són autèntics motors econòmics”.

Talent, innovació i sostenibilitat

L’exposició comercial conviurà amb un complet programa de classes magistrals, sessions temàtiques, tasts i presentacions que posaran en valor la importància dels professionals que treballen a la restauració, així com la necessitat de promoure i retenir el seu talent i de buscar solucions als problemes d’escassetat i qualificació de personal a la restauració.

Per a Pep Palau, codirector de l’esdeveniment i responsable del seu programa d’activitats, l’actual crisi de personal a la restauració “suposa alhora una oportunitat per reinventar el sector, ja que està modificant l’economia del restaurant, condicionant les opcions de negoci i determinant noves línies de rendibilitat”.

La millora de la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat tant a la cuina com a les matèries primeres, així com les tendències de futur de la gastronomia espanyola marcades pel retorn de tècniques i creacions clàssiques, i la cuina vegetal, seran també temes protagonistes durant l’esdeveniment .

En aquest sentit, el saló acollirà per primera vegada el WS Award Show, la cerimònia de lliurament dels prestigiosos premis anuals que We’re Smart® World –organització de referència mundial de la cuina basada en fruites i verdures– atorga als millors restaurants del món en aquesta categoria.

Barcelona, 13 de juny de 2022

Susana Santamaria
650933776 / ssantamaria@alimentaria.com