Barcelona Gastronomic Forum Barcelona compta ja amb el 80% de l´espai expositiu reservat

La pròxima edició de Gastronomic Forum Barcelona, que se celebrarà del 4 al 6 de novembre de 2024 al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, registra un excel·lent ritme de contractació i tot apunta que repetirà les grans xifres de 2023, amb més de 350 empreses expositores. A més, el saló de referència per als professionals de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice reunirà experts i xefs de tot el món per analitzar els canvis que estan sacsejant el sector i que obliguen a ‘repensar la restauració’. 

Gastronomic Forum Barcelona 2024 ja té el 80% del seu espai reservat gràcies a la bona resposta dels expositors de la darrera edició, la majoria dels quals han volgut repetir, i a 50 noves empreses que s’han sumat a la convocatòria firal. Entre els qui ja han confirmat la seva participació, firmes referents com DAMM, Makro, Assolim, bonÀrea, Cuinats Jotri, Rational, Alaska Seafood, Càrnia, Collverd, Welbilt, Grupo Borras, Arcon, Josper, Triticum, Soc Chef, Randstech, Gran Blau, Vins Estela, Natureco, Sosa Ingredients, Bidfood, Vinyals Gourmet i Unox.

Al costat de grans empreses de foodservice, hi exposaran també petits productors agro-alimentaris de Catalunya i altres territoris de l’Estat. La majoria hi participaran de la mà d’institucions com ara Prodeca i les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, que impulsen l’Espai Catalunya, la Xunta de Galícia, les Diputació de Corunya o l’ Ajuntament de Barcelona.

En aquesta pròxima edició també creixerà amb força l’oferta expositiva de cocteleria, destil·lats i cafè d’especialitat. Igualment, s’incrementarà l’oferta de vins naturals i productes de forn i pastisseria i, per primera vegada, hi haurà expositors del sector de la pizza.

Per a Josep Alcaraz, codirector del saló, “l’èxit de convocatòria demostra que els expositors obtenen una excel·lent rendibilitat de la seva participació a Gastronomic Forum Barcelona i volen repetir. Això ens fa preveure una altra edició rècord amb una completíssima oferta dels sectors de la gastronomia, l’hostaleria i el foodservice”.

Repensar la restauració
L’extens programa d’activitats de Gastronomic Forum Barcelona se centrarà en els nous formats de restaurants, els canvis accelerats en els seus processos interns i la transformació de normes i costums habituals que afecten de ple els horaris, el personal, el servei i els rols interns, entre d´altres factors. Per això, el saló proposa com a eix temàtic central repensar la restauració” a través dels coneixements i les experiències d’experts i xefs de tot el món.

Com explica Pep Palau, codirector de l’esdeveniment i responsable del programa d’activitats, “el sector està en un procés de transformació, sobre tot a partir de la pandèmia, i és moment de repensar-se i de compartir idees inspiradores, tant de nous models de restaurants com de clàssics que s’estan reinventant per adaptar-se als nous temps i guanyar competitivitat”.

Així, el programa també inclourà sessions sobre temes vinculats a la sostenibilitat, com el residu zero o l’adaptació del sector a l’emergència climàtica, a l’auto-abastiment o al poder transformador de la cuina. I, de nou, en els diferents espais d’activitats del Gastronomic Forum Barcelona -Auditori, Taller, ForumLab, La Cuina de l’Espai Catalunya, Aula Mercat Metropolità, Aula Makro i Aula ForumBar- se succeiran les demostracions i ponències entorn de les últimes tendències.

A banda, el saló tornarà a acollir congressos, com Foodture, i concursos i reconeixements de gran tradició. Entre ells, els premis Josep Mercader; el Cuiner 2024; el Millor Panettone de l’Estat, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona; el Plat Favorit dels Catalans de la revista Cuina o el The Baker, impulsat pel Gremi de Flequers de Barcelona.

La darrera edició de Gastronomic Forum Barcelona, al novembre de 2023, va reunir més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice i més de 18.500 professionals del sector. El seu programa d’activitats va comptar amb un centenar d’experts que van compartir les seves propostes i coneixements entorn al foment de la biodiversitat a la cuina i qüestions com els nous models de restaurants o la digitalització dels negocis d’hostaleria.

Barcelona, 15 de maig de 2024

Imatges de la darrera edició, aquí

Susana Santamaria
Tel. 93 452 11 04
ssantamaria@alimentaria.com