350 empreses participaran a l’edició més gran de Gastronomic Forum Barcelona

Gastronomic Forum Barcelona aplegarà, del 6 al 8 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, més de 350 empreses de foodservice, un 20% més que en l’anterior edició. Entre elles, en aquesta edició guanyen protagonisme els prop de 200 petits productors enogastronòmics que hi participen, procedents principalment de Catalunya, Galícia, Menorca, Burgos i Granada.

Gastronomic Forum Barcelona, l’esdeveniment de referència per als professionals de l’hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia, ja té més del 98% de la seva superfície expositiva contractada (més de 6.000 m²) cinc setmanes abans de la celebració. DAMM, Estrella Galicia, Makro, Assolim, bonÀrea, Cuinats Jotri, Condal Chef, Rational, Josper, Càrnia, Grupo Norteños, Alaska Seafood, Koppert Crest, Catamar, Gran Blau, Collverd, Zyrcular Foods, D.O.P. Les Garrigues, Olis Bargalló, Valrhona, Triticum i Sandro Dessi són alguns dels expositors que presentaran les seves novetats.

 

En total, el saló comptarà amb més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice: begudes, restauració, quarta i cinquena gamma, equipament, tecnologia i software, carnis, pesca, lactis, olis, productes gourmet, fleca, rebosteria i gelats.

 

A més, el certamen reunirà una gran oferta de prop de 200 petits productors enogastronòmics de diferents territoris de l’estat espanyol, que mostraran els seus productes de proximitat i oferiran showcookings als visitants professionals.

Josep Alcaraz, codirector de Gastronomic Forum Barcelona, assegura que “aquesta edició serà la més gran de tota la seva història. A més, enguany donarem protagonisme als petits  productors de qualitat procedents de tota Espanya, que aportaran molt valor i diversitat a la nostra oferta i reforçaran la nostra aposta pels productes de proximitat”.

 

Participacions destacades de Catalunya i Galícia
Unes 80 petites empreses i productors catalans s’aplegaran a l’Espai Catalunya -organitzat per Prodeca i les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida-, mentre que prop d’una vintena ho faran al Mercat de Proximitat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Mercabarna.

 

Galícia també tindrà una presència molt significativa en aquesta edició, amb al voltant de 50 petites empreses agrupades als stands de la Xunta de Galicia, Galicia Calidade i Conselleria do Mar. Serà un gran espai de 350 m² on es podran tastar els millors productes gallecs, des dels més tradicionals als més innovadors, i amb una representació destacada dels seus vins. A més, Deputación de A Coruña tornarà amb un stand propi que reunirà a una desena d’empreses.

 

D’altra banda, les Diputacions de Menorca, Granada i Burgos participaran amb les especialitats dels seus territoris, i sumaran prop de 40 productors de proximitat.

 

Xefs, conferències i premis
El compromís de la cuina i la gastronomia per la sostenibilitat i la preservació de la biodiversitat serà el tema central del Gastronomic Forum Barcelona 2023, que oferirà un programa molt atractiu per als professionals del foodservice, amb més d’un centenar de ponents i grans xefs. En conferències, tallers i showcookings desvetllaran les darreres tendències, debatran sobre els grans reptes de futur del sector, i mostraran els seus projectes en defensa del producte local, la recuperació de mètodes tradicionals i l’impuls de la transformació social.  

 

A més, l’espai ForumLab acollirà el congrés Foodture -organitzat per Barcelona Centre de Disseny, BCD-, el Congreso Internacional de Restauración y Economía Circular -a càrrec de la Fundación Restaurantes Sostenibles-, així com un espai per a startups i diverses ponències i taules rodones.

 

L’edició d’aquest any presenta com a novetats un Homenatge a les Dones del Món Rural, impulsat per la Diputació de Barcelona; el Premi The Baker i el de Millor Maître d’Hotel; que se sumaran als ja clàssics guardons Cuiner, Mercader, Innoforum, Millor Panettone, Plat Favorit dels Catalans i TheBestDessertEspaiSucre. Una edició més, es tornarà a presentar la Guia Slow Food Km0.

 

 

 

Barcelona, 4 de octubre de 2023

 

 

Imatges de la passada edició, aquí

 

Susana Santamaria

ssantamaria@alimentaria.com