Barcelona Games World es transforma en NiceOne Barcelona (N1B)

Barcelona Games World, el saló sobre videojocs organitzat per Fira de Barcelona, ​​es transforma el 2019 per convertir-se en NiceOne Barcelona (N1B). El nou nom reflecteix com l’esdeveniment s’obre a nous àmbits del món de l’entreteniment digital, incorpora nous sectors a la seva oferta i consolida el model experiencial. N1B se celebrarà del 28 de novembre a l’1 de desembre i aspira a convertir-se en el major festival d’entreteniment digital d’Espanya i un dels esdeveniments de referència dins el panorama internacional.

Els videojocs continuaran sent grans protagonistes del festival i els visitants podran seguir gaudint de les últimes novetats del mercat, així com de les competicions professionals de la Liga de Videojuegos Profesional (LVP). Sota la nova marca N1B, Fira de Barcelona presentarà una visió de 360 ​​graus de l’entreteniment digital més enllà del videojoc i crearà un espai on reunir les comunitats d’apassionats dels videojocs amb altres com les de fans dels continguts sorgits en plataformes de streaming, sèries, pel·lícules o la cultura anime, entre d’altres.

El director de NiceOne Barcelona, ​​Josep Antoni Llopart, ha assegurat que “es tracta d’una aposta estratègica per consolidar l’esdeveniment i ampliar-lo a altres àmbits de la indústria de l’entreteniment digital. Els patrons de consum dels joves i els nadius digitals han canviat i creiem que el futur passa per oferir al públic un espai d’experiències transmedia“. En aquest sentit, ha afegit que “hem conversat amb molts dels actuals expositors i altres empreses del sector i la resposta a la nova proposta de valor ha estat extraordinària cosa que ens ha animat a apostar ja el 2019 pel canvi de format amb el objectiu de consolidar-lo en 2020“.

Amb la nova marca, Fira de Barcelona fa l’ullet a la comunitat gamer en adoptar una expressió típica entre jugadors durant les partides (nice one o bona jugada en anglès) i resumeix en forma de acrònim dels eixos fonamentals del nou esdeveniment: Networking, Innovation , Conferences i Entertainment.

Èxits consolidats i nous formats
En 2019, N1B continuarà acollint molts dels espais de més èxit de les passades edicions de Barcelona Games World com les competicions professionals i amateur de eSports organitzades per la LVP, les competicions de la Barcelona Mobile Challenge o l’espai RetroBarcelona, ​​el major esdeveniment de Espanya dedicat a la retroinformática i el videojoc clàssic, que celebrarà la seva setena edició.

Després de l’èxit de l’àrea de demostracions de Realitat Virtual (VR) i Augmentada (AR) organitzades en la passada edició, N1B consolidarà aquest espai doblant la seva superfície i augmentat la seva oferta. A més, el festival explorarà un innovador sector dedicat als Technosports, una disciplina a mig camí entre els eSports i l’AR que està aconseguint atreure un gran nombre d’aficionats a Àsia, amb títols com HADO entre els destacats.

En la seva última edició, el saló va reunir més de 138.000 visitants durant els quatre dies de celebració consolidant-se com el major esdeveniment d’Espanya dedicat als videojocs i els eSports.