Barcelona Games World canvia de dates i de recinte en la seva edició de 2018

La tercera edició de Barcelona Games World (BGW), el saló sobre videojocs de Fira de Barcelona, ​​se celebrarà enguany al desembre apropant-se d’aquesta manera a la temporada nadalenca. El certamen ampliarà la seva oferta per incloure el mobile gaming i comptarà amb la presència de les principals marques de videojocs, acollirà de nou competicions d’e-sports i reforçarà el seu paper com a cita per a professionals del sector.

En la seva edició de 2018, el BGW se celebrarà de 29 de novembre al 2 de desembre de 2018 i es traslladarà al pavelló 2 del recinte de Gran Via. Amb aquest canvi s’acosta l’esdeveniment a la temporada nadalenca oferint als aficionats als videojocs l’oportunitat de gaudir de tots els títols importants abans del seu llançament comercial, en línia amb les demandes del sector, i reunint tota l’oferta en un únic espai amb l’objectiu de millorar l’experiència de visita i la gestió dels aforaments.

Per primera vegada i en col·laboració amb la Mobile World Capital Barcelona, ​​el saló explorarà l’àmbit del mobile gaming, un dels segments de major creixement en els últims anys. D’aquesta manera, es potencia un esdeveniment d’acord amb el pes que el sector del videojoc té a Barcelona tant en indústria com en universitats i mercat.

Estrenes, e-sports i sector Pro
BGW comptarà una vegada més amb la presència de les principals marques per la qual cosa visitants gaudiran de nou de l’oportunitat de provar les grans novetats de la temporada durant el saló abans fins i tot del seu llançament comercial. Els eSports seran, al costat de les novetats de les marques, altres dels grans protagonistes del saló. L’esdeveniment tornarà a acollir tornejos en directe i algunes de les principals competicions nacionals de videojocs.

Amb l’objectiu de potenciar al màxim el talent nacional, Fira de Barcelona potenciarà el Games Pro, un programa per a professionals que acollirà activitats de networking i de formació. En aquest marc, se celebraran trobades entre desenvolupadors i publishers i inversors internacionals per impulsar nous projectes. La acceleradora d’empreses Gamebcn col·laborarà en la internacionalització d’aquest espai a través d’una xarxa internacional d’incubadores. L’any passat es van celebrar 480 entrevistes als desenvolupadors assistents i als 35 publishers i inversors participants.

BGW comptarà de nou amb RetroBarcelona, ​​el certamen líder a gaming vintage, amb l’objectiu de proporcionar als aficionats un espai on redescobrir les consoles i títols més destacats dels anys 80 i 90. RetroBarcelona tindrà un espai de conferències, una zona de joc amb videoconsoles, ordinadors i recreatives (pinballs i arcades), una àmplia zona d’exposició amb sistemes clàssics de 8 bits com Amiga, Amstrad, Atari, Commodore, MSX o Spectrum, i un espai de compravenda on els col·leccionistes podran trobar consoles i videojocs clàssics a la venda.

Barcelona, 8 de març de 2018