Ensenyament i Futura acullen les presentacions dels nous graus i màsters pel curs 2019-20

Els graus relacionats amb la comunicació, la tecnologia i el medi ambient són els grans protagonistes en les novetats que presentaran durant el Saló de l’Ensenyament, entre les més de 40 novetats en la seva trentena edició; mentre que en màsters i estudis de postgrau destaquen els relacionats sobretot amb les telecomunicacions i l’anàlisi de dades, que es presentaran a Futura. 
Organitzat per Fira de Barcelona, Ensenyament i Futura es celebraran en els Palaus 1, 2, 3 i 5 del recinte de Montjuïc, en els quals les universitats més importants del país donaran a conèixer les principals novetats relacionades amb estudis universitaris i de postgrau per al curs 2019 -2020; en total, més de 270 expositors presentaran als visitants l’oferta acadèmica més variada en graus i màsters.
La comunicació i el màrqueting marquen una tendència important en els graus nous per al curs vinent, un exemple d’ells són el Grau en Comunicació de les Organitzacions i el Grau en Comunicació Interactiva que presentarà la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant el saló.
Els graus relacionats amb el medi ambient també entraran amb força, com el Grau en Paisatgisme que presentarà la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona o el Grau en Enginyeria en Energies Renovables de la UAB; que també inaugurarà el Grau en Estudis del Món Actual, impartit en anglès i que combinarà coneixements d’història, política i economia amb la finalitat de formar professionals capaços d’interpretar de manera crítica el fenòmens socials del segle XX.
D’altra banda, es manté l’aposta pels doble graus que segueixen en auge en l’oferta formativa, prova d’això és el nou doble grau en Sociologia i ADE que a partir del curs que ve es podrà cursar a la Universitat de Barcelona (UB).
En l’edició d’enguany del Saló de l’Ensenyament es presentarà també el Grau en Bioinformàtica, únic dedicat a aquest tema a Espanya. Es tracta d’estudis universitaris que organitzen conjuntament la UB, la UPC, la UPF i la UAB que, amb una durada de tres anys, s’impartirà íntegrament en anglès. A més, els visitants podran conèixer nous centres com Formació i Futura que oferiran el Grau en ADE amb dues mencions, en Màrqueting i Comerç Internacional.
Els graus mitjans i superiors també tindran un paper important en el saló. Per primera vegada, l’Acadèmia Duanera presentarà el Curs Representant duaner, que prepara els estudiants per obtenir el títol oficial. A més, la gastronomia i l’art tindran presència gràcies al Cicle Formatiu Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i el Grau Mitjà de Gastronomia i Restauració, i al títol superior en Art Dramàtic.
Màsters i postgraus a Futura
Així mateix, la internacionalització dels estudis i els intercanvis d’estudiants amb centres d’altres països mantenen la seva progressió i tindran un paper important durant els salons. La UPF presentarà el màster universitari en Traducció entre Llengües Globals: xinès-espanyol. Coincidint amb la presència, per primer cop, de 17 universitats procedents de la Xina a Futura.
En aquest sentit, tres dels 5 màsters nous que presenta la UPC s’impartiran íntegrament en anglès: Màster en Enginyeria Interdisciplinària i Innovadora, Màster en Tecnologies Avançades de Telecomunicació i Màster en Enginyeria Física. A més, presentarà el Màster en Enginyeria Cartogràfica i Geogràfica, i el Màster en Enginyeria Agronòmica.
En la mateixa línia d’internacionalització, per al curs vinent, la Universitat de Barcelona (UB) presentarà un nou Màster de Diplomàcia i organitzacions internacionals, adscrit al Centre d’Estudis Internacionals i un Màster en Humanitats Digitals.
Formació Hotelera 
Les Roches, la 3a millor institució del món d’educació superior en gestió d’hospitality i lleure segons els rànquings més prestigiosos, presentarà durant Futura dos cursos de gran prestigi internacional per estudiar en les seves instal·lacions de Marbella, Suïssa i la Xina: Màster en Direcció Hotelera i BBA en Direcció Hotelera Global.
Barcelona, 13 de març de 2019