La indústria química es reivindica com a motor de futur a la Gala d’Expoquimia

Més de 600 directius i representants de les empreses capdavanteres del sector químic espanyol van omplir ahir a la nit la Sala Oval de l’emblemàtic Museu Nacional d’Art de Catalunya a la primera Gala Dinner d’Expoquímia. En aquesta trobada empresarial, la indústria química va reivindicar el seu compromís per la sostenibilitat i el seu paper clau en la transició verda i digital de l’economia del planeta i va reclamar, així mateix, un marc regulador favorable per emprendre les inversions necessàries.

Organitzada amb motiu de la celebració de la 20a edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química de Fira de Barcelona que se celebra fins demà al recinte de Gran Via, el sopar de gala d’Expoquimia va congregar els líders del sector a Espanya a un acte on es va posar de manifest la potència d’aquesta indústria, i la seva aposta per ser protagonista en la transformació tecnològica, l’economia circular i els nous usos energètics, processos i materials per a la sostenibilitat.

En aquest sentit, el president de Consell Europeu de la Indústria Química (Cefic) i CEO de BASF, Martin Brudermüller, va assenyalar que el sector europeu ha de fer front a la competència de la Xina i els Estats Units en un escenari poc favorable, ja que “les regulacions actuals de la Unió Europea frenen les inversions”. Per això, Brudermüller va sol·licitar un marc regulador “més senzill perquè les empreses europees siguin més competitives” i va fer una crida perquè el sector es mantingui “fort i unit”.

El sopar, servit pel prestigiós xef català Nandu Jubany, va comptar amb la presència dels CEO de les principals empreses i associacions que integren el sector, entre les quals AEQT, BASF, Bondalti, Carburos Metálicos, Cepsa, Covestro, Dow, Ercros , Fedequim, Feique, Fertiberia, Grup Juste, IUPAC, Ineos Inovyn, Iqoxe, IQE, Kemira, Lleal, Nippon Gasos, Quimacova, Quimidroga, Solvay i UBE.

Reconeixements Best in Class
Durant la Gala Dinner, en què també van participar el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; els presidents d’Expoquimia i Equiplast, Carles Navarro i Bernd Roegele, respectivament; i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, es va dur a terme el lliurament de les distincions Best in Class i un reconeixement especial a la trajectòria del president emèrit del saló, el doctor Rafael Foguet, fundador del saló Expoquimia i una de les figures líders en el desenvolupament de la química a Espanya. També el Centre Espanyol de Plàstics (CEP) va rebre una distinció amb motiu del seu 70 aniversari.

Els reconeixements Best in Class van ser per a les empreses Inditex, per la seva estratègia de circularitat i ús de la química en projectes que milloren l’impacte ambiental del sector de la moda; H2Site, pel seu innovador sistema de generació d’hidrogen verd per utilitzar-lo en petites i mitjanes indústries; Repsol, per la implementació de solucions d’intel·ligència artificial per millorar la presa de decisions a les plantes químiques; i Fuelium, per les bateries de paper biodegradables capaces d’alimentar una gran varietat de dispositius d’un sol ús.

La Gala Dinner d’Expoquímia va comptar amb el suport de les empreses BASF, Bondalti, Carburs Metàl·lics, Grup IQE, Nippon Gasos i Quimidroga com a principals patrocinadors, així com de firmes i entitats com Cepsa, Covestro, Dow, Ercros, Feique, IQS-Universitat Ramon Llull, Kemira, Lleal, Quimacova, Societat Catalana de Química, Siemens i Tècnica de Fluidos.

Organitzat per Fira de Barcelona, Expoquimia, juntament amb Equiplast, es desenvolupa des d’aquest dimarts i fins divendres 2 de juny al pavelló 3 del recinte de Gran Via, reunint 590 expositors directes en representació de més de 1.500 marques dels sectors químic i del plàstic.

Barcelona, 1 de juny de 2023

Maria Dolors Herranz / Edu Pérez Moya
Tel. 93 233 25 41 – 21 66
mdherranz@firabarcelona.com / eperezm@firabarcelona.com

Imatges del sopar de gala aquí