Expohogar presenta en la seva edició de tardor les últimes novetats en regal, decoració, joieria i bijuteria

Expohogar celebrarà la seva edició de tardor 2018 entre el 22 i el 25 de setembre a Fira de Barcelona amb les novetats de la propera temporada hivernal en objectes de regal, joieria bijuteria, complements de moda i decoració de la llar. Després de l’èxit obtingut en les darreres convocatòries, el saló tornarà a acollir BCNJoya, el sector de Joieria i Rellotgeria que registra en aquesta ocasió un considerable augment en nombre d’empreses expositores respecte a l’any passat. Completarà l’exposició comercial un programa d’activitats formatives sobre visual merchandising i noves tècniques de venda, amb propostes sobre màrqueting digital, comerç electrònic, aparadorisme i disseny.

Expohogar Tardor, organitzat per Fira de Barcelona, ​​tornarà a convertir-se en una sòlida plataforma comercial que reunirà del 22 i 25 de setembre al palau 2 del recinte de Montjuïc unes 250 empreses líders de la seva especialitat, que exhibiran productes relacionats sobretot amb la temporada nadalenca, període que concentra el major volum de vendes de l’any.

Firmes com Item Internacional, Foimpex, Signes Grimalt, Imori, Taller de las Indias, Boles d’Olor, o el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, CIRE, exposaran les seves novetats en aquesta edició d’Expohogar que es confirma com la trobada de referència del Sud d’Europa dels sectors de Regal, Interiorisme i decoració; Joieria i Rellotgeria (BCNJoya); Bijuteria i complements de moda; artesania; papereria; Tèxtil i llar; Marroquineria i viatge; Taula i cuina; Decoració floral, terrassa i jardí; il·luminació; Cura personal i Puericultura i Souvenir.

Nou espai dedicat a les escoles de disseny
Ratificant la seva aposta per la innovació i creativitat, Expohogar Tardor estrena un nou espai on 5 escoles de disseny exposaran les millors propostes dels seus alumnes. En aquesta ocasió, hi participaran l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès; Escola d’Art i Disseny de Tarragona, EADT; Escola d’Art La Industrial de Barcelona; Escola JORGC del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya, i el Taller Susana Alonso de Foixà.

Així “el saló oferirà als dissenyadors més joves la possibilitat de donar visibilitat a les seves creacions en un entorn de negocis que compta amb la presència de molts compradors professionals, a la recerca de novetats. D’aquesta manera, Expohogar ratifica la seva funció de promotor de nous talents, donant-los suport en la seva aproximació al mercat “, assegura Alcaraz.

Augmenten les firmes en BCNJoya
BCNJoya celebrarà la seva quarta edició en el marc del saló Expohogar, amb les propostes de 120 firmes de joieria comercial, d’alta gamma i de disseny, argenteria, rellotgeria, maquinària i productes afins, fet que suposa novament un creixement significatiu pel que fa a la passada convocatòria. Així, es confirma per quart any consecutiu el desenvolupament sostingut que BCNJoya registra des de la primera edició -celebrada a Expohogar Tardor de 2015- que va comptar amb poc més de 30 expositors.

Firmes de la talla de Bernat Rubí; Antonelli; Joies Perelli; Liska Joies; Marea o Lineargent participaran a la fira, que comptarà així mateix amb la presència de tres portals de venda online. Es tracta de les firmes Waxco Online; Skull Rider i Emeller Brand, que no han volgut perdre l’ocasió d’oferir els seus productes en el marc d’una fira professional.

Com a novetat, BCNJoya dedicarà una àrea exclusivament a la joieria més avantguardistes, fruit de la creativitat del dissenyador i de l’elaboració artesanal de les peces. De fet, aquest nou àmbit, sota l’epígraf “BCNJoya Concept” pretén mostrar l’últim en joieria de disseny. Gemma López, Joan Datzira, Santi Capó o Elisenda de Haro són només alguns dels 30 autors que integraran aquesta àrea amb les seves singulars propostes.

Activitats formatives per al canal retail
Expohogar Tardor acollirà Special Expert Event (SEE), l’espai que reunirà unes 15 activitats entre tallers i xerrades divulgatives a càrrec de reconeguts experts sobre temes com interiorisme comercial, estratègies de venda online i offline, així com demostracions d’empaquetat de regal o art floral.

Entre els ponents que participaran en el SEE, destaquen l’expert en màrqueting i CEO de Creativialab, Raúl Ciprés o la social media manager d’Elogia, Lídia Llombardia, així com els mestres en art floral de l’Escola Floral de Catalunya i de l’Escola Rosa Valls.

A través de les conferències i tallers, Expohogar pretén donar suport als visitants del saló, majoritàriament distribuïdors, decoradors, majoristes i sobretot professionals de la cadena retail, en la recerca de solucions innovadores i fàcilment aplicables a la seva feina, que els ajudin a dinamitzar les vendes i a millorar els resultats del seu negoci.

El saló col·laborarà per segon any consecutiu amb el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Catalunya en l’organització de trobades B2B entre professionals de tot Espanya i empreses que necessiten aquest perfil. L’any passat, 13 firmes van mantenir un total de 65 trobades amb agents comercials de tot el país.

Segons les previsions, gràcies a la seva oferta transversal de sectors sinèrgics i a les seves propostes formatives, el saló preveu rebre la visita d’uns 11.000 professionals procedents de Catalunya, Aragó, Andorra, València, Balears, País Basc i sud de França. Expohogar, organitzat per Fira de Barcelona amb periodicitat bianual i caràcter professional, obrirà de les 10:00 fins a les 19.30h, excepte l’últim dia que tancarà les portes a les 17.00h.

Barcelona, 19 de setembre de 2018