El Simposi Mundial sobre el Vehicle Elèctric premiarà les tres ciutats més sostenibles del món

L’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (WEVA) distingirà les tres ciutats més sostenibles de tot el món en el marc del Simposi Mundial sobre el Vehicle Elèctric (EVS27) a través dels premis E-Visionaries. Aquests guardons reconeixen l’esforç d’aquelles regions o territoris pioners en el desenvolupament d’iniciatives que promoguin l’adopció del vehicle elèctric com a alternativa de transport sostenible. Les ciutats que vulguin participar poden presentar la seva candidatura fins a l’1 de setembre.

Les ciutats premiades destaquen per la seva política de transport net i eficient així com pels seus projectes per convertir la mobilitat elèctrica en una realitat. Mitjançant aquest reconeixement per part de la WEVA, que lliura aquests guardons cada 18 mesos, aquestes ciutats es posicionen com a referent mundial en transport de zero emissions i són un exemple a seguir per altres zones.

Cada candidata haurà de demostrar un compromís perllongat amb la mobilitat elèctrica i posar de manifest la seva preocupació i els seus programes a llarg termini per millorar la qualitat de vida dels seus habitants a través de l’adopció de transports elèctrics i la reducció dels nivells de CO2. En concret, el nombre de vehicles elèctrics circulant per la ciutat, la quantitat de punts de recarrega (ràpids i lents), la legislació en vigor o la fiscalitat aplicada a aquest tipus de vehicles seran alguns dels criteris que es tindran en compte a l’hora d’atorgar la distinció E-Visionary.

Cada membre de la WEVA s’encarregarà de la selecció d’un guanyador d’acord amb l’àmbit territorial que representen. Així, mentre que l’EDTA (Electric Drive Transportation Association) avaluarà les capitals americanes i l’EVAAP (Associació de Vehicles Elèctrics d’Àsia i el Pacífic) selecciona les regions d’Àsia, AVERE (Associació Europea de Vehicles Elèctrics) és l’encarregada de recollir les sol·licituds de les localitats europees i africanes que vulguin optar a aquest guardó.

La convocatòria està oberta a totes aquelles ciutats que promoguin la mobilitat sostenible. Poden presentar les seves candidatures fins a l’1 de Setembre. Els guardons es lliuraran durant la cerimònia de clausura de l’EVS27, el 20 de Novembre a les instal¿lacions de Gran Via de Fira de Barcelona.

Els guanyadors de l’any passat en el marc de l’EVS26 van ser Los Angeles (EE.UU), per part d’Amèrica, Lisboa (Portugal), que va destacar per sobre de la resta de ciutats europees, i Seül (Corea) en el cas d’Àsia.

Sobre l’EVS27
L’EVS27 està considerat el fòrum mundial de referència de la indústria del transport elèctric. Barcelona l’acull per primera vegada després d’imposar-se a altres candidatures europees en un concurs internacional. El simposi, que se celebrarà del 17 al 20 de novembre, reunirà a líders de l’àmbit acadèmic, governamental i industrial de tot el món que exploraran els reptes tecnològics que comporta el canvi de paradigma cap a una mobilitat més sostenible. També comptarà amb un àrea d’exposició dedicada a les últimes innovacions en transport elèctric, híbrid, de pila de combustible i infraestructura de recarrega.

Creat en 1964 i adreçat principalment a professionals, l’EVS27 està organitzat conjuntament per l’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (WEVA), a través de l’Associació Europea de Vehicles Elèctrics (AVERE), l’Associació Espanyola per a la Promoció dels Vehicles Elèctrics i Híbrids (AVELE) i Fira de Barcelona.

Barcelona, 21 d’agost de 2013