Eurocar Meeting Surfaces & Plastics aborda tractaments de superfícies i materials avançats per a la mobilitat sostenible

Quines aplicacions té la nòva generació de composites sostenibles?  Quines possibilitats obren els recobriments funcionals per a superfícies actives? Quins desenvolupaments, pintures i materials avançats necessita la nova mobilitat? Aquestes qüestions trobaran resposta en l’onzena edició d’Eurocar Meeting Surfaces & Plastics, la jornada adreçada a empreses i professionals de les indústries de l’automoció, aeronàutica o ferrocarril, així com a proveïdors de pintures, plàstics, tractaments de superfícies, instal·lacions i equips, que tindrà lloc el 31 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en el marc d’Eurosurfas i Equiplast.

 

Amb la participació com a ponents d’una vintena d’experts del sector, Eurocar Meeting Surfaces & Plastics posarà, de nou, l’accent en la innovació, la connectivitat i la reducció  de l’impacte ambiental en els sectors de la mobilitat i l’e-mobilitat i en les seves indústries auxiliars,  dedicant especial atenció a compartir experiències i solucions novedoses en materials, acabats i tractaments de superfícies, a més d’analitzar casos d’èxit. Aquesta trobada estructurarà la seva agenda al voltant de quatre sessions: Materials avançats per a indústria de la mobilitat; Accions per a la reducció de les emissions i nou sistema per a l’avaluació de la corrosió; Matèries primeres i reciclatge dels productes en l’entorn de l’automoció i Nous materials per a l’E-Mobility.

En les presentacions participen representants de les empreses Magma Design, DIAB, 3M Iberia, Stellantis, Dürr, BASF, PPG Industries, Henkel i Composites ATE, així com de les entitats IQS, CIDETEC Surface Engineering, Rail Grup, Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya ( CIAC)  i Societat Tècnics d’Automoció (STA). Així mateix, es presentaran dos casos d’èxit centrats en millores vinculades a la sostenibilitat en l’entorn automoció tant relacionades amb l’eficiència energètica de processos com de reciclatge de matèries primeres i productes a càrrec de TAG Automotive, SEAT i RMS Iberia.

El director tècnic i coordinador de l’11è Eurocar Meeting Surfaces & Plastics, Josep Vilar, subratlla “les ponències d’enguany posaran el focus en les fites en sostenibilitat del sector tant en materials com en processos de disseny, fabricació i acabats de superfícies plàstiques i metàl·liques”.  Per a Vilar, “participar en aquesta trobada suposa una excel·lent oportunitat d’actualització de coneixements que ajudarà a moltes empreses vinculades a l’àmbit de la mobilitat a introduir innovacions amb les quals fer front a nous requeriments mediambientals i a reduir costos”.

Les persones interessades a assistir a l’Eurocar Meeting Surfaces & Plastics trobaran el programa complet i el formulari d’inscripció en aquest link.  Fins al proper 29 d’abril es pot gaudir d’un 20% de descompte en el preu de la jornada que inclou, a més, un passi de quatre dies per visitar els salons Eurosurfas, Equiplast i Expoquimia que se celebren del 30 de maig al 2 de juny al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Eurocar Meeting Surfaces & Plastics és una jornada organitzada pels salons Eurosurfas i Equiplast de Fira de Barcelona i promogudaa  pel Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i el Clúster de Mobilitat i Logística Intermodal (in-move by Railgrup) amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, la Associació d’Indústries d’Acabats de Superfícies (AIAS), la Societat Tècnics d’Automoció (STA) i l’Associació Espanyola de Proveïdors d’Automoció (SERNAUTO).

Barcelona, 16 de març de 2023

Maria Dolors Herranz / Edu Pérez Moya
Tel. 93 233 25 41 – 21 66
mdherranz@firabarcelona.com
eperezm@firabarcelona.com