El Saló de l’Ensenyament posa el focus en l’FP i reforça l’orientació en l’edició de 2024

El Saló de l’Ensenyament torna al Palau 1 i 2 del recinte de Montjuïc del 13 al 17 de març de 2024 amb la major oferta educativa del país. En la seva 33a edició, comptarà amb més de 200 expositors que presentaran les novetats per al curs 2024-25, i incrementarà significativament l’oferta de Formació Professional. Així mateix, se seguiran potenciant els serveis d’orientació amb noves eines per facilitar la tria d’estudis als estudiants.

Aquest curs s’han matriculat a Catalunya més d’1,6 milions alumnes, segons dades del Departament d’Educació. Entre les matriculacions de totes les etapes inicials (infantil, primària, ESO i Batxillerat) la Formació Professional és l’única que guanya alumnes, en concret 8.300.

En línia amb aquesta tendència, l’oferta d’aquesta tipologia d’estudis en la propera edició del Saló de l’Ensenyament creixerà de manera significativa i ocuparà gairebé tot el Palau 2. Destaca la participació de centres que ofereixen estudis vinculats al sector sanitari, artístic, esportiu, màrqueting i publicitat, així com a la mecànica, la gestió administrativa, l’estètica i la bellesa, la informàtica, les comunicacions o el turisme, entre d’altres.

Pel que fa als estudis superiors, el Saló de l’Ensenyament comptarà amb totes les universitats catalanes, tant públiques com privades, que s’ubicaran al Palau 1. Hi haurà la  Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Abat Oliva, així com multitud de centres adscrits.

Igualment, també tindran presència al saló els estudis artístics superiors, formació d’idiomes, ensenyaments esportius, així com altres tipologies de cursos complementaris.

Més orientació

A banda de l’oferta formativa, la 33a edició del Saló de l’Ensenyament seguirà incidint en la seva vocació d’acompanyament a l’alumnat i reforçarà la seva vessant orientadora. En aquest sentit, el certamen posarà a disposició dels visitants un ampli ventall de serveis i activitats que se sumen als que ofereixen els expositors.

La principal novetat serà un canal de consultes per WhatsApp que s’activarà 10 dies abans de començar el saló i que servirà per a resoldre dubtes tant a l’alumnat com al professorat. A més, els visitants comptaran amb diversos punts d’assessorament individualitzat, un espai d’auto-consulta on podran conèixer tots els estudis disponibles o fer un test d’autoconeixement, així com visites guiades, tallers per a joves i famílies i xerrades per a professors, entre d’altres.

Barcelona, 19 de desembre de 2023

Albert Sas i Gimeno

932332378

asas@firabarcelona.com