Els Premis Construmat 2024 reconeixeran les obres arquitectòniques més sostenibles

El saló internacional de la construcció de Fira de Barcelona posa en marxa la 20ena edició dels Premis Construmat que, en la convocatòria de 2024, i amb el comissariat de la Fundació Mies van der Rohe, reconeixeran els projectes que destaquin per la seva aposta per la sostenibilitat, principal eix temàtic del certamen.

Amb motiu de la 23ena edició de Construmat, que tindrà lloc del 21 al 23 de maig al recinte de Gran Via, la direcció del saló i la Fundació Mies van der Rohe, institució de prestigi internacional en la investigació, el debat i la divulgació de la cultura arquitectònica, renoven el seu acord de col·laboració per organitzar els premis Construmat.

El 2024 aquests guardons reconeixeran el treball dels equips, persones i empreses, consultores, promotores, industrials i professionals que, a través de les seves obres, contribueixen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per implementar l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Per això, es premiaran aquells edificis nacionals i internacionals finalitzats entre el 2019 i el 2023, que siguin exemples d’excel·lència arquitectònica i referents per la seva sostenibilitat mediambiental.

Les obres que optin als premis seran prèviament nominades per un comitè d’experts format per representants d’institucions, organitzacions o associacions tant espanyoles com internacionals vinculades al foment de la sostenibilitat a l’arquitectura. Integren aquest comitè l’Associació d’Arquitectes per la Sostenibilitat (AuS-COAC), l’Associació Sostenibilitat i Arquitectura (ASA), Green Building Council Espanya (GBCe), Bauhaus-Earth i L’Architecture d’Aujord’hui (AA).

Premi del jurat i del públic
Un jurat de reconegut prestigi, tant professional com acadèmic, en l’àmbit de la pràctica i la recerca en arquitectura sostenible, seleccionarà el projecte guanyador entre els seleccionats. A més, en aquesta edició es concedirà un nou premi a l’obra triada pel públic.

La cerimònia de lliurament dels Premis Construmat es farà el dia 22 de maig en el marc de les activitats del saló.

Creats el 1985, els Premis Construmat tenen caràcter biennal i són reconeguts a nivell professional com un dels més importants del sector de la construcció.