Construmat i CGATE renoven la seva col·laboració amb l’objectiu d’impulsar la participació de la professió a l’edició de 2024

El Consell General de l´Arquitectura Tècnica d´Espanya (CGATE) i el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona (Construmat) han renovat el seu acord de col·laboració per impulsar i promoure l´esdeveniment entre els professionals de l’arquitectura tècnica.

Amb més de 40 edicions a l’esquena, Construmat, que se celebrarà del 21 al 23 de maig al recinte de Gran Fira de Barcelona, es convertirà de nou en un focus de debat i innovació, on reflexionar sobre el futur del sector amb la economia circular, la industrialització i la digitalització com a principals eixos temàtics.

L’arquitectura tècnica, “fidel al seu compromís amb el desenvolupament professional dins del sector”, com va afirmar el president, Alfredo Sanz, torna a unir forces amb el Saló Internacional de la Construcció, per impulsar la participació dins del seu col·lectiu professional.

Jornades tècniques
En aquest sentit, el conveni, ratificat pel director de Construmat, Roger Bou, i el president del CGATE, Alfredo Sanz, preveu la posada en marxa d’accions de difusió i promoció de les jornades tècniques que es desenvoluparan a Construmat 2024.

Com a novetat, s’ha establert que les hores d’assistència al saló s’acreditaran i verificaran per part del CGATE com a part del programa de Desenvolupament Professional Continu (DPC) dels seus col·legiats. Des de Construmat 2024 també s’han compromès a facilitar la participació dels professionals col·legiats.

El president del CGATE, Alfredo Sanz, va voler incidir en la importància que aquesta trobada té per a la professió, en un moment de canvis importants per al sector de la construcció: “És un moment de transició econòmica cap a la circularitat i el compromís medi ambiental, on el parc edificat i els professionals del sector han adquirit un gran protagonisme, però també una important responsabilitat. Són la clau per impulsar aquest canvi i fer-lo arribar a la societat. Construmat esdevé, per tant, una cita ineludible per reflexionar, aprendre i avançar. Així ho entenem des del CGATE i per això hem volgut reconèixer aquesta participació com a part del programa de Desenvolupament Professional Continu de l´Arquitectura Tècnica”.

Per la seva banda, el director de Construmat, Roger Bou, va afirmar que “la participació del CGATE a Construmat 2024 enriquirà l’esdeveniment aportant continguts de gran qualitat per a tots els participants. El Consell General de l’Arquitectura Tècnica continua exercint un paper clau en la promoció de les millors pràctiques i l’avenç tecnològic en la indústria de la construcció, inspirant-ne d’altres i consolidant la seva posició com a líder al sector. És només gràcies a la col·laboració amb entitats com el CGATE, que podem créixer i reafirmar-nos com una trobada imprescindible del sector de la construcció”.