Construmat 2024 lliura els premis als projectes més sostenibles del sector

El saló de la construcció de Fira de Barcelona ha lliurat avui els Premis Construmat 2024 als projectes del sector que més han destacat per la seva aposta per la innovació i la sostenibilitat. Els prestigiosos reconeixements, comissariats per la Fundació Mies van der Rohe, han atorgat el primer premi al projecte de 85 habitatges socials construïts en fusta a Cornellà (Barcelona), mentre que la residència d’estudiants Collegium Accademicum de Heilderberg a Alemanya ha rebut el premi del públic.

En una cerimònia celebrada durant la 23a edició de Construmat, que té lloc fins demà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, s’ha lliurat el premi a l’estudi Peris+Toral arquitectes pel seu edifici de cinc plantes amb estructura de fusta amb 85 habitatges que sorganitza al voltant dun pati comunitari i que actua com una petita plaça per als veïns.

Construït al solar que havia ocupat l’emblemàtic cinema Pisa de Cornellà de Llobregat, l’edifici dissenyat per ser un encàrrec de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i construït per l’empresa constructora Vies i Construccions optimitzant al màxim la fusta laminada de EGOIN Wood Group.

Per part seva, el premi del públic ha estat per a la residència d’estudiants Collegium Accademicum de la localitat alemanya de Heidelberg. El projecte de l’estudi Drexler Guinand Jauslin Architects, és una construcció de fusta amb una gran instal·lació fotovoltaica de 140 kWh a la coberta, fet que el fa destacar pel seu alt potencial de reciclatge i estalvi de CO2.

Així mateix, s’han atorgat dues mencions. La primera ha estat per al centre productiu comunitari Les Teixidores a Guayaquil (Equador) mentre que la segona ha recaigut a Le Magasin Eléctrique de Arles (França).

La 23a edició de Construmat reuneix més de 310 empreses i 600 marques de l’ecosistema de la construcció, posant l’accent en una construcció sostenible i industrialitzada i erigint-se a l’esdeveniment més representatiu i transversal del sector a Espanya.