El congrés CIRSE de Radiologia Intervencionista arriba al CCIB amb més de 5.000 professionals

Aquest dissabte Barcelona es convertirà en l’epicentre europeu de la Radiologia Intervencionista. El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acollirà el Congrés anual de la Societat Europea de Radiologia Cardiovascular i Intervencionista (CIRSE) amb més de 5.000 especialistes de tot món que debatran i exposaran els darrers avenços i innovacions en aquest camp. Serà un dels grans esdeveniments mèdics d’aquest any al CCIB, que preveu acollir més de 40 congressos i actes l’últim quadrimestre, 13 dels quals seran del sector de la salut.

Del 10 al 14 de setembre el Congrés CIRSE torna al CCIB on ha celebrat les seves edicions de 2013, 2016 i 2019. Sota el lema “Ciència per a les persones” i amb un format híbrid (presencial i digital), comptarà amb més de 700 sessions científiques dels millors experts europeus i reivindicarà la millora de l’atenció centrada en el pacient i la importància de la investigació com a base de l’evidència científica. A més, la Societat Espanyola de Radiologia Vascular i Intervencionista (SERVEI), amfitriona del congrés, també reivindicarà aquesta disciplina i la seva rellevància en el present i futur de la pràctica mèdica.

“Tot i que fa més de 30 anys que hi ha Unitats de Radiologia Vascular i Intervencionista (RVI) molt consolidades als hospitals més importants d’Espanya, tant públics com privats, avui molts metges i gerents d’aquests hospitals continuen desconeixent aquesta especialitat”, assegura el doctor Mariano Magallanes, president de la SERVEI i del comitè local del congrés, una situació que considera que es deu, en part, a l’absència a Espanya d’un reconeixement oficial de la RVI.

La Radiologia Vascular i Intervencionista és una subespecialitat de la Radiologia que permet realitzar tractaments mínimament invasius guiats per imatge, menys agressius i més segurs que les cirurgies convencionals i que disminueixen notablement el temps de recuperació per als pacients. Segons explica el doctor Magallanes, la RVI permet tractar una llista creixent de patologies, “des de malalties arterials com aneurismes i varius, fins a miomes uterins i hiperplàsia de pròstata, passant pel tractament mínimament invasiu del càncer. Alhora, en els darrers anys han augmentat els procediments de RVI d’emergència com les intervencions per aturar sagnats, el tractament de l’ictus, la sèpsia o el tromboembolisme pulmonar”.

Exposició fotogràfica oberta al públic a Barcelona

En paral·lel, i en el marc del lema “Ciència per a les persones”, la SERVEI ha organitzat una exposició fotogràfica i divulgativa sobre la radiologia vascular i intervencionista que estarà oberta al públic els dies que dura el Congrés al Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona, ​​situat a escassos metres del CCIB. L’objectiu és apropar la RVI a la població a través d’imatges, amb 12 panells que mostraran fotografies cridaneres d’algun dispositiu, intervenció o persona relacionada amb els procediments que fan els radiòlegs intervencionistes, acompanyades d’un text i d’un codi QR amb informació més detallada.

Últim quadrimestre amb més de 40 esdeveniments al CCIB

CIRSE 2022 serà el primer dels grans congressos mèdics que el CCIB acull aquest darrer quadrimestre de l’any. El calendari del recinte ubicat al Fòrum preveu celebrar des d’ara fins a desembre més de 40 esdeveniments, 13 dels quals seran mèdics i científics com els congressos internacionals d’Oncologia Pediàtrica (SIOP), Atròfia Muscular Espinal (SMA) o Tractaments del Càncer (ENA) o els europeus de Càncer de Mama (EBCC), de Societats Pediàtriques (EAPS) o Medicina Nuclear (EANM), entre altres, a més de certàmens del sector tecnològic, de turisme o espectacles.

Barcelona, 9 de setembre de 2022

Comunicació CCIB
David Jiménez
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Premsa Sociedad Española de Radiología Vascular e Intervencionista (SERVEI)
Adrián Cordellat
635 40 49 14 / madrid@docorcomunicacion.com