El CCIB reunirà a 1.800 fisioterapeutes al congrés internacional FTP22

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acollirà els propers 27 i 28 de maig la segona edició del Congrés Internacional de Fisioterapeutes (FTP’22).  L’esdeveniment, amb caràcter bianual i organitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, reunirà a 1.800 professionals i comptarà amb gairebé 100 ponents nacionals i internacionals. Al Congrés hi estaran representats tots els àmbits de la fisioteràpia i un dels temes protagonistes serà la covid persistent que, segons l’organització, està demostrant la necessitat urgent d’integrar més fisioterapeutes en l’atenció pública.

Després de l’aturada per la pandèmia, la segona edició del congrés ha exhaurit les inscripcions i convertirà Barcelona en la capital mundial de la fisioteràpia, amb un programa que comptarà amb la participació de nombrosos experts nacionals i internacionals per oferir una mirada àmplia i complerta d’aquests disciplina. En aquest sentit, el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Ramon Aiguadé, afirma que “volem celebrar que la fisioteràpia està molt viva i més present que mai en la societat, i dibuixar un futur en el qual estigui més integrada en l’atenció primària i en el conjunt del sistema”.

En aquest sentit, l’aparició de la covid persistent, després de dos anys de pandèmia, serà un dels punts centrals del certamen. La fisioteràpia, des de les seves diferents aportacions i amb les evidències científiques ja existents, apareix com un element clau per a la solució terapèutica. Segons l’organització, els pacients amb aquesta patologia presenten un conjunt de símptomes que se superposen amb altres afeccions post infeccioses, com els pacients diagnosticats amb la síndrome de fatiga crònica i cal avançar encara en el diagnòstic i el tractament per facilitar el camí de la recuperació dels pacients.

100 experts i 11 sales de conferències durant dos dies
La inauguració tindrà lloc aquest divendres amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Durant dos dies, el Congrés reunirà a gairebé 100 experts, amb destacats fisioterapeutes com Susan Whitney, Kary Bø, Emilio Puentedura, Tony Donegan, Lars Andersen o Alfio Albasini, que abordaran continguts de totes les àrees de la fisioteràpia com neuromusculoesquelètica, geriatria, pediatria, esport, neurologia, dolor, respiratòria, activitat física terapèutica, sòl pelvià, covid persistent, fisioteràpia invasiva o inclusió i discapacitat, entre altres.

En aquesta segona edició s’han dissenyat diversos espais per a la participació activa dels 1.800 assistents. Així, s’ha incorporat una sala exclusiva d’activitat física terapèutica al costat de la zona d’exposició, exemple del gran canvi de paradigma de la fisioteràpia i l’adaptació de la professió al segle XXI. Entre altres activitats, també està prevista la participació d’associacions de pacients i altres professionals sanitaris que podran conèixer de primera mà el què els pot oferir la fisioteràpia.

Barcelona, 25 de maig de 2022

Comunicació CCIB
David Jiménez
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es