Caravaning tanca una edició marcada per l’atracció de famílies, joves i nous aficionats

L’afició al món del caravàning ha fet un canvi generacional. Així ho ha constatat el saló líder a Espanya i al sud d’Europa que, després de nou dies d’intensa activitat i gran afluència de visitants, posa avui punt final a una edició centrada en l’atracció de nous públics. Les furgonetes campers, principal via d’entrada del aficionats novells, han captat gran interès, així com les autocaravanes, caravanes i vehicles tot terreny. 

Famílies amb nens i parelles joves, juntament amb caravanistes més veterans, han omplert els darrers dies els pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per comprar els últims models del mercat o conèixer les últimes tendències en campers i autocaravanes. En aquest sentit, l’estrena de l’àrea d’assessorament per a nous aficionats  ha rebut milers de consultes, constatant així el relleu generacional iniciat en les darreres edicions i incrementat exponencialment arran de la pandèmia.

Les furgonetes campers, que són precisament la principal via d’entrada dels usuaris més joves, han estat el principal atractiu de la 36a edició. Aquest tipus de vehicles, gràcies a la seva gran versatilitat i preus competitius ja superen en vendes les autocaravanes.

Igualment, l’àmplia oferta d’autocaravanes i caravanes, amb les marques líders del sector que han aprofitat l’aparador del saló per a presentar les novetats de la temporada 2023-24, també han rebut milers de visitants.

Pel president del saló i d’Aseicar, José Manuel Jurado, “el certamen ha tornat a ser el més gran aparador de les novetats del sector, un revulsiu per dinamitzar les seves vendes i ha  reunit compradors de tota Espanya”. Igualment, la també presidenta de Caravaning i de Gremcar, Susana Colom, considera que “hem complert l’objectiu d’atraure nous usuaris i famílies més joves per estendre al màxim l’afició a la van life i al turisme de natura”.

Les activitats programades a Travelvaning, incloent la presentació del primer informe sobre la petjada de carboni del sector a Espanya, així com la nova àrea de tinny houses o cases singulars, la mostra de vehicles 4×4, l’espai d’activitats familiars i la zona gastronòmica, han estat molt concorregudes.

A falta d’unes hores per tancar portes, es preveu que més de 66.000 persones hauran visitat el Saló Internacional del Caravaning durant els 9 dies de celebració, superant així el seu rècord històric d’afluència en 36 edicions.

Barcelona, 15 d’octubre de 2023

Albert Sas i Gimeno
690088359
asas@firabarcelona.com