Caravaning posa a la venda 1.000 vehicles en una edició que s’obre als nous usuaris

El Saló del Caravaning torna amb força i en la seva 36a edició, que se celebrarà del 7 al 15 d’octubre al recinte Gran Via, disposarà de més espai, vehicles i expositors que mai. Amb 150 empreses participants, el certamen posarà a la venda prop de 1.000 autocaravanes, campers i caravanes. A més, ha creat una zona d’assessorament per a nous aficionats i un espai de minicases.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’Aseicar (l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning) i de Gremcar (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), afronta la seva edició més gran i completa, en termes d’espai, expositors i número de vehicles exposats.

Ocupant més de 35.000 m² nets dels pavellons 3, 4 i 5 del recinte de Gran Via, els 150 expositors, un 15% més que en la darrera edició, posaran a disposició dels visitants fins a 1.000 vehicles, entre autocaravanes, furgonetes campers i caravanes.

Pel president del saló i d’Aseicar, José Manuel Jurado, “aquesta és una edició molt important atès que s’està sortint de la crisi industrial que ha afectat l’automoció a nivell mundial i el saló serà el termòmetre ideal per constatar la recuperació del caravàning”. Igualment, la també presidenta de Caravaning i de Gremcar, Susana Colom, considera que “el saló és un aparador únic per conèixer les principals novetats i tendències i el lloc ideal per iniciar-se en aquesta modalitat de turisme itinerant”.

Un any més, l’espai més gran del saló serà el de les autocaravanes i caravanes (pavellons 3 i 4) on les principals marques del sector donaran a conèixer les novetats més destacades de la temporada 2023-2024. Entre elles, hi haurà Adria, Benimar, Caravelair, Carthago, Challenger, Comanche, Dethleffs, Dreamer, Elnagh, Fendt, Frankia, Giottiline, Hymer, Ilusion, Itineo, Iveco, Knaus, McLouis, Mobilvetta, Pilote, Ranger, Rapido, Rimor, Roller Team, Sterckeman, Sun Living, Weinsberg, Yakart.

De la seva banda, la zona dedicada a les furgonetes campers (pavelló 5) també serà una de les més extenses de les últimes edicions, en línia amb el fort creixement que està experimentant aquest sector els últims anys. Entre els participants, destaquen empreses especialitzades en camperització com Drop Camper, FurgoK, o Tinkervan, entre d’altres, així com marques de cotxes que han entrat en el món camper com Ford, Mercedes Benz, Nissan, Skoda o Toyota. Al mateix espai, també hi conviurà l’oferta vinculada al sector del càmping, amb una extensa mostra d’equipaments i accessoris, mòduls, remolcs, tendes, i avancés.

Noves àrees, nous públics

Amb l’objectiu de seguir fent créixer la comunitat del caravàning, el saló incorpora en aquesta edició dues noves àrees: un espai d’assessorament adreçat als aficionats novells i una mostra de tinny houses i cases singulars, que se sumen a la ja clàssica Overland de vehicles tot camí.

Al primer espai, s’oferirà informació a aquells visitants que s’inicien en l’experiència de viatjar en autocaravana. A través de presentacions i atencions personalitzades, se’ls informarà d’algunes qüestions bàsiques del turisme itinerant, com ara tipologies de vehicles, distribucions interiors, opcions de compra o lloguer, gestió d’aigües grises, normativa d’aparcament i pernoctació, manuals de bon comportament, entre d’altres.

Mentrestant, l’àrea de mini cases o construccions singulars integrarà, en una superfície de 800 m², una mostra de diverses unitats d’aquestes versàtils estructures prefabricades que habitualment s’utilitzen com a allotjaments per a càmpings, cases independents, o estudis. Entre els exemples d’aquest dos sectors a l’alça, hi haurà les cases modulars de Cubic House, fetes a partir de contenidors de mercaderies, les cúpules geodèsiques de Domo Domo, o els habitatges construïts sobre remolcs de Noma Tiny Home.

Després de la gran acollida de les darreres edicions, Overland tornarà a exhibir els vehicles tot terreny més espectaculars aptes per als amants del turisme d’aventura off road. S’hi mostraran una dotzena d’unitats 4×4 camperitzades així com un espai amb diverses empreses especialitzades en aquest sector que mostraran una gran varietat de complements.

Gran oferta d’activitats

Un any més el Saló del Caravaning comptarà amb diversos espais on s’oferiran propostes per a tots els públics: Travelvaning, amb un complet programa de xerrades sobre rutes i viatges; Caravaning Kids, l’àrea de joc infantil; i Gastrovaning, l’espai de degustació gastronòmica.

Travelvaning serà el punt neuràlgic d’inspiració per als amants del caravaning on es compartiran experiències. S’organitzaran xerrades i taules rodones on es parlarà de les millors destinacions; camperització; viatges en família, en solitari o amb animals de companyia; o sobre el moviment vanlife, entre d’altres. A més, també serà escenari de la presentació en primícia del primer informe sobre la petjada de carboni del sector.

De la seva banda, Carvaning Kids aglutinarà diversos entreteniments per als més petits, com un futbolí gegant, un inflable i una atracció on els nens i les nenes hauran de saltar una tanca en moviment. Finalment, a Gastrovaning, els visitants podran fer una aturada i menjar en un dels 10 foodtrucks vintage que oferiran una variada oferta gastronòmica per a tots els paladars.

Barcelona, 2 d’octubre de 2023

Albert Sas i Gimeno
690088359
asas@firabarcelona.com