Caravaning crea una àrea d’assessorament per captar nous públics

El Saló Internacional del Caravaning comptarà amb un nou espai d’orientació que facilitarà consells i informació pràctica als visitants que vulguin iniciar-se en aquesta modalitat de turisme a l’aire lliure. A banda d’exhibir l’oferta més gran d’autocaravanes, caravanes i campers del sud d’Europa amb presència de 180 expositors, el saló, que se celebrarà del 7 al 15 d’octubre al recinte de Gran Via, també oferirà una mostra de tinny homes i cases singulars, vehicles 4×4, i un complet programa d’activitats.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’Aseicar (l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning) i de Gremcar (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), la 36a edició del Saló Internacional del Caravaning vol seguir ampliant el número d’aficionats d’aquest estil de vida amb la incorporació de nous públics.

Per aquest motiu, l’edició 2023 del saló ha creat un nou espai d’orientació on es proporcionarà informació als visitants que vulguin iniciar-se al món del caravàning. De la mà d’AC Pasión, el fòrum de referència sobre autocaravanisme a nivell nacional, juntament amb la col·laboració d’Aseicar i el grup Peldaño, aportant els seus coneixements del sector, es resoldran els dubtes més habituals entre els usuaris novells.

A través de presentacions visuals i atencions personalitzades, s’abordaran temàtiques clau com ara les diferents tipologies de vehicles existents, distribucions interiors més adequades segons perfil dels interessats, opcions de compra o lloguer, gestió de les aigües grises, normativa per aparcar o pernoctar i manuals de bon comportament, entre d’altres.

A més, a la zona Travelvaning, organitzada pel portal FurgoSfera s’hi programaran una desena de xerrades, taules rodones i entrega de premis. Es parlarà sobre les millors destinacions pels amants del caravàning; viatges en família, en solitari o, fins i tot, amb gossos; o com viure en una furgoneta. També serà l’escenari de la presentació del primer informe sobre la petjada de carboni del sector.

Mini cases i vehicles 4×4

Una altra de les novetats serà la presència per primera vegada d’una mostra de tinny houses i cases singulars, dos sectors en auge gràcies a la seva gran versatilitat. A l’espai, que ocuparà 800 m², s’hi exposaran diversos habitatges prefabricats que poden utilitzar-se com a allotjaments per a càmpings, cases independents, estudis, despatxos, tallers, o habitació de convidats.Entre els exemples que s’hi podran veure, hi ha els habitatges de Noma Tiny Home, construïts sobre un remolc per facilitar-ne la seva instal·lació; cases modulars fetes a partir de contenidors de mercaderies de Cubic House; o estructures de cúpula geodèsica de Domo Domo que s’integren amb gran naturalitat a l’entorn.

D’altra banda, l’àrea Overland tornarà a ser l’aparador més complet per als amants del turisme d’aventura off road, amb presència de les principals marques i distribuïdors. S’hi exhibiran una dotzena de vehicles tot camí camperitzats juntament amb una nodrida mostra de complements per als aficionats més aventurers.

L’oferta d’activitats del saló es completarà amb Gastrovaning, l’espai de degustació gastronòmica; i Caravaning Kids, l’àrea de joc infantil amb diverses propostes per a tota la família.

Barcelona, 18 de setembre de 2023
Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com