Barcelona Bridal Fashion Week, compromesa amb l’entorn social i mediambiental

Petites accions generen grans canvis.  Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) fa seu aquest lema posant el seu granet de sorra perquè la seva celebració, entre el 19 i 23 d’abril, tingui un impacte positiu en  l’entorn.  Així, fidel al seu manifest, el saló líder internacional de moda nupcial de Fira de Barcelona es compromet amb la creació de valor social i amb l’impuls de la sostenibilitat, estrenant iniciatives entre les quals destaquen la col·laboració amb la Fundació Ared,  que treballa amb persones en risc d’exclusió social, i diverses mesures encaminades a reduir l’empremta ambiental de l’esdeveniment.

En el marc d’aquest compromís, una de les noves accions d’enguany és l’acord assolit amb la Fundació Ared, que presideix la model Judit Mascó i que des de fa gairebé 30 anys forma, ocupa i acompanya en la seva integració laboral a dones en situació de vulnerabilitat. BBFW ha encarregat al taller de confecció de la fundació el disseny i fabricació de les samarretes de l’staff i les tote bags que es reparteix com a pack de benvinguda exclusiu a compradors, influencers i altres convidats.

La directora de BBFW, Albasarí Caro, explica: “Aquest complement tèxtil és un dels elements que visibilitza la responsabilitat social del nostre saló, que confia en proveïdors de proximitat com la Fundació Ared, l’activitat de la qual té una repercussió molt positiva a la comunitat, ajudant persones vulnerables i dinamitzant l’economia local”.  “El nostre objectiu –afegeix–, és teixir aliances i complicitats amb empreses i entitats vinculades al món de la moda i promoure, des del nostre esdeveniment, la producció i consum responsable, la reducció de les desigualtats i la cura del medi ambient”.

Per la seva banda, Judit Mascó subratlla: “a la Fundació Ared creiem en les noves oportunitats i l’acord amb BBFW les amplia,  ja que no només potencia la tasca del nostre taller de confecció especialitzat en la fabricació de productes tèxtils de qualitat, km0 i amb impacte social, sinó que ens permet donar a conèixer la nostra feina a altres empreses i persones que comparteixin els nostres valors i vulguin col·laborar per millorar la qualitat de vida de les dones que atenem”.

En aquest sentit, la Fundació Ared tindrà presència a BBFW per difondre la seva missió vinculada a les segones oportunitats, la formació, l’acompanyament integral i la inserció de dones en risc d’exclusió social. Així mateix, aquesta visibilitat arribarà també a la gala dels Barcelona Bridal Fashion Week Awards, premis que reconeixen l’excel·lència en diferents àmbits de la moda nupcial, i que serà presentada per la mateixa Judit Mascó.

Esdeveniment més sostenible
Des d’aquesta edició, BBFW també fa un salt cap a la sostenibilitat, sumant noves accions de responsabilitat social en la seva dimensió mediambiental per aconseguir mitigar l’impacte de la seva celebració en l’entorn.  Per això, emprarà moqueta reciclada, reutilitzarà materials i mobiliari de la passarel·la i zones comunes o bé els retornarà al proveïdor perquè tinguin una segona vida;  reduirà el plàstic d’un sol ús a les àrees de restauració; disminuirà el consum de paper imprès, mitjançant la digitalització de processos;  el marxandatge serà de tèxtil sostenible;  i per evitar el malbaratament alimentari donarà els excedents de menjar i beguda a l’ONG “Nutrició sense fronteres” perquè els distribueixi entre entitats socials de la capital catalana.

Alhora, BBFW també s’envolta de patrocinadors alineats amb la sostenibilitat com és el cas de Perelada, el primer celler europeu a rebre la certificació LEED® Gold Certification en aquest àmbit, i la marca cosmètica reconeguda pel seu ADN sostenible Kevin Murphy.  El saló també aposta pel desenvolupament de l’artesania Km0 com és el cas dels trofeus dels Barcelona Bridal Fashion Week Awards a càrrec de la firma valenciana Estudio Cual.

Finalment, ja en el terreny de la conscienciació, BBFW acollirà una exposició de teixits naturals i ecofriendly de la mà de l’Istituto Europeo di Design (IED) per presentar al sector bridal solucions innovadores, dissenys, materials reciclats, avançats o tradicionals per promoure una moda més sostenible.

Barcelona Bridal Fashion Week, saló referent internacional en moda nupcial, està organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L’edició d’enguany tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc del 19 al 23 d’abril, iniciant-se amb la passarel·la i seguint amb la fira comercial. L’esdeveniment presenta les col·leccions bridal i de cerimònia tant de grans firmes com de talents emergents de més de 30 països a compradors i retailers d’arreu el món.

Barcelona, 17 de març 2023

Salva Bilurbina – Maria Dolors Herranz
Tel. +34 93 233 26 59 – 25 41
sbilurbina@firabarcelona.com
mdherranz@firabarcelona.com