“A Barcelona Bridal Fashion Week 2024 es respirarà més moda que mai”

Albasarí Caro és una professional del sector amb una trajectòria de més de 20 anys en empreses de moda prêt-à-porter i nupcial, impulsant la seva internacionalització i expansió. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Florida International University i màster en Comunicació per l’American University de Washington DC, és directora de Barcelona Bridal Fashion Week des de setembre 2022. En aquesta entrevista ens explica alguns dels continguts de la propera edició de l’esdeveniment líder internacional de moda bridal, organitzat per la Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que tindrà lloc del 17 al 21 d’abril.

Com es perfila la propera edició de BBFW?

A BBFW 2024 es respirarà més moda que mai. L’esdeveniment es convertirà una vegada més a l’epicentre mundial de tendències i negocis, tot reunint tot l’ecosistema nupcial a Barcelona, amb les col·leccions de les grans firmes, cases d’alta costura i nous talents. BBFW presentarà a la seva passarel·la les desfilades d’uns 30 dissenyadors i preveu comptar amb la presència de més de 360 firmes, la majoria internacionals, al trade show que es convertirà en el centre de business i networking per als professionals, compradors, empresaris i operadors del sector més destacats a escala internacional.

Com es potenciarà la moda a l’esdeveniment?

Volem ser més moda, i això, per exemple, vol dir anar més enllà dels vestits de núvia i reunir tot l’àmbit de gales, festes o cerimònies. Reforçarem l’oferta de l’esdeveniment en vestits de còctel i evening wear de firmes de primer ordre, algunes d’alta costura, així com la línia masculina, a més dels accessoris, que són elements clau al look de núvies i convidats. Però també volem potenciar l’experiència de moda que es viurà dins i fora de la passarel·la principal.

En aquest sentit, quins esdeveniments preparen fora de la passarel·la i del trade show?

Aquells dies Barcelona viurà múltiples esdeveniments. Des de la BBFW celebrarem la Barcelona Bridal Night i, a més, lliurarem per segona vegada al mateix recinte de Montjuïc els Barcelona Bridal & Fashion Awards que reconeixen l’excel·lència de diversos professionals a l’àmbit nupcial. A la passada edició, brillants mestres i marques com Vivienne Westwood, Viktor & Rolf Mariage, Carlo Pignatelli, Cortana, Isabel Sanchis, Monvieve, Nicole & Felicia Chang, així com el dissenyador Professor Jimmy Choo OBE, director creatiu de The Atelier Couture, i el seu Ceo, Yew Loh, van ser guardonats.

La famosa Barcelona Bridal Night ja té el seu guest designer: Giambattista Valli. Ens pot donar més detalls sobre la seva presència a l’esdeveniment?

La participació de Giambattista Valli és la gran notícia d´aquesta edició. I ho és per a tothom: organització, ciutat, marques i professionals que estaran a Barcelona aquests dies. Valli és una estrella consolidada de l’alta costura, i estem orgullosos de comptar-hi com a protagonista de la Bridal Night. Presentarà per primera vegada a nivell mundial les creacions de la seva tercera “Love Collection” 2025. Més tard desvetllarem la ubicació de la Bridal Night, encara que podem avançar que es tracta d’un dels llocs més emblemàtics de Barcelona, i a més, n’és un els favorits de la marca Valli que ja ens ha visitat diverses vegades per contribuir a l’elecció de l’escenari de la seva desfilada, que serà absolutament enlluernadora.

A la Bridal Night també hem acollit la presentació a la nostra passarel·la d’altres grans dissenyadors, com Elie Saab o Viktor & Rolf entre molts d’altres, i sempre és un espectacle, una gran emoció.

Quin espai ocupa el segment nupcial al món de la moda?

Molts grans dissenyadors de moda aspiren a dissenyar el vestit de núvia perfecte com a culminació de la seva obra, i prova d’això és que és la peça que tanca moltes de les desfilades d’alta costura i prêt-à-porter de París, Milà o Nova York .

I és que el món bridal s’integra plenament a la moda en el seu sentit més ampli. La moda nupcial destaca per la seva enorme creativitat i l’habilitat per fusionar tradició i innovació, reflectint i responent eficaçment als canvis en els hàbits de consum i els desafiaments presents i futurs, com ara la sostenibilitat, la consciència social, la digitalització i la intel·ligència artificial . Precisament, sota el lema NOW, amb la campanya d’aquesta edició, realitzada amb IA, busquem representar aquest moment de canvi i l’actitud necessària per liderar-lo.

Quin paper té la intel·ligència artificial a la indústria?

La intel·ligència artificial està marcant el canvi en tots els àmbits industrials, i el de la moda no n’és una excepció. Cada canvi suposa un repte, però la nostra proposta com a plataforma sectorial és abraçar el canvi per aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, combinant-les amb valors autèntics de la moda nupcial: la persona, la creativitat, l’artesà i l’emoció.

Què aporta la BBFW a Barcelona i Barcelona a l’esdeveniment?

La marca Barcelona i la de l’esdeveniment estan lligades i interactuen de manera natural perquè tenen al seu ADN la creativitat, originalitat, internacionalitat, disseny, un caràcter cosmopolita i obert al que és nou. A més, la ciutat és seu de grans marques internacionals de moda del sector. BBFW ha nascut i crescut aquí i ha conquistat el seu lloc al mapa mundial posant Barcelona al centre de les mirades globals de l’univers de la moda, no només bridal sinó en general. I això és font de satisfacció, així com una gran responsabilitat que assumim amb il·lusió, ganes i força per continuar impulsant aquest lideratge internacional de l’esdeveniment i la seva ciutat.

Barcelona, 20 de desembre 2023

Fotos d’Albasarí Caro AQUÍ 

Fotos de la campanya 2023 ‘NOW’ AQUÍ

Vídeo de l’entrevista d’Albasarí Caro sobre Intel·ligència Artificial AQUÍ

Vídeo del making off de la campanya 2023 ‘NOW’ AQUÍ

Departament de Premsa – Fira de Barcelona
Salvador Bilurbina – Mª Gloria Dilluvio Bianchi

Tel. +34 93 233 21 72 – 609 73 47 70

gdilluvio@firabarcelona.com