Automobile Barcelona prepara la seva edició d’octubre amb la confirmació de primeres marques

Automobile Barcelona, ​​el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), ja compta amb destacades marques confirmades com BMW, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Evo, Ford , Hispano Suiza, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes Benz, Mini, Nissan, Renault, Seat, Smart, Suzuki i Volvo, a les que en les pròximes setmanes està previst que es sumin altres firmes, a més d’empreses també confirmades del sector de la mobilitat com NIU (Motos Bordoy), Ray, Silence, Sunra, Mapfre, Smou i la col·laboració del Servei Català de Trànsit. El certamen, que se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre al recinte de Montjuïc, contribuirà a la reactivació de les vendes i serà un dels primers d’Europa després de l’inici de la pandèmia.

El president d’Automobile Barcelona, Enric Lacalle, ha expressat la importància de celebrar aquest esdeveniment, òbviament adaptat en el seu format i dimensions al context actual. Barcelona no llença la tovallola, després de 102 anys d’història el saló segueix al costat del sector de l’automòbil. Serà l’esdeveniment de la il·lusió, que ajudarà sens dubte a rellançar el sector i un dels primers d’Europa a celebrar-se de manera presencial des de l’arribada de la covid-19”. En aquest sentit ha afegit que “reunirem a moltes de les principals marques de cotxes en un gran esdeveniment per al públic, convertint-nos una vegada més en una de les cites de referència del motor i una immillorable plataforma comercial per impulsar les vendes”.

El director general d’ANFAC, José López-Tafall, ha valorat la importància d’aquesta cita “de cara a que el públic visualitzi que el sector de l’automoció està treballant fort per impulsar la seva transformació cap a la mobilitat de el futur“. “Tenim un compromís com a indústria amb el país. Som el 11% del PIB i donem feina a gairebé dos milions de persones a tota la cadena de valor. Aquest esforç per sortir de la crisi cap a la nova mobilitat és el que portarem a Barcelona, amb les nostres marques representades“, ha afirmat.

El saló ocuparà els pavellons 1 i 8 del recinte de Montjuïc, així com l’avinguda Maria Cristina i l’entorn del carrer Rius i Taulet, on les diferents marques mostraran les seves últimes novetats i faran proves de vehicles i altres activitats relacionades amb l’automoció. Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre estaran reservats per a premsa i professionals, mentre que les portes d’Automobile Barcelona obriran al públic del 2 al 10 d’octubre.

Digitalització i sostenibilitat
L’aposta per la innovació, amb la digitalització i la descarbonització com a eixos principals, es reforçarà en aquesta propera edició. Així mateix, el certamen barceloní complementarà, en els dies dedicats a premsa i professionals, l’experiència presencial amb la retransmissió per streaming de les presentacions de vehicles que tradicionalment duen a terme les firmes presents al saló.

L’esdeveniment, l’únic dels salons celebrats a Espanya que compta amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automòbils), implementarà l’estricte protocol de mesures de prevenció i seguretat contra la covid-19 elaborat per Fira de Barcelona per als seus esdeveniments.

Barcelona, 23 de juliol de 2021