Intercarn 2022, a prop de penjar el cartell de ‘sold out’

Èxit de participació a Intercarn 2022, el saló dels productes carnis i derivats d’Alimentaria, que té confirmats 200 expositors directes quan encara falten quatre mesos per a la seva celebració. El certamen, que arriba als 14.000m² de superfície neta expositiva, es confirma com a principal plataforma de negocis i internacionalització per al sector carni espanyol i és reflex de la bona acollida que està tenint la propera edició d’Alimentaria&Hostelco que el proper mes d’abril mostrarà les novetats principals de la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hostaler.

Del 4 al 7 d’abril de 2022 al pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​Intercarn tornarà a mostrar tota la potència i qualitat del sector carni espanyol, donant a conèixer els principals productes d’un mercat que és el quart sector industrial del país, representa prop de 3.000 empreses i suposa el 2,3% del PIB nacional.

El certamen serà el saló més gran d’Alimentaria i entre la seva oferta comptarà amb les principals empreses càrnies que exhibiran carns fresques, pernils, embotits, cuits i altres derivats, o nous plats preparats carnis, així com les principals novetats del mercat.

Entre els més de 200 expositors confirmats, destaquen El Pozo, Argal, Noel, Monells, La Selva, Corporació Alimentaria Guissona, Grupo Valls Companys, Grupo Los Norteños, Grupo Costa, Jorge Pork Meat, Splendid Foods, Grupo Tello, Jamones Aljomar, Grup Baucells, Companyia General Carnia, entre moltes altres firmes.

Així mateix, tindran una participació rellevant algunes de les associacions més representatives del sector, com ara l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca Espanyol (INTERPORC), la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC), o l’Associació Empresarial Càrnica (ANAFRIC).

També destaca la presència de comunitats autònomes com Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Aragó o Catalunya, juntament amb segells de qualitat com el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pernil de Terol / Paleta de Terol (CRDOP), la DOP Los Pedroches, el Consell Regulador d’IGP de la Vedella d’Extremadura (CRIGP), o IGP Sobrassada de Mallorca, entre d’altres.

Àrea FoodTech
De manera excepcional, i després de l’ajornament d’Alimentaria FoodTech al setembre del 2023, aquest saló d’equipament, ingredients i tecnologia per a la indústria alimentària tindrà una àrea pròpia a la propera edició d’Intercarn. Amb una mostra representativa d’alguns dels seus sectors, ocuparà un espai de 2.000m² i comptarà amb un programa d’activitats pròpies i diferenciades, entre les quals un programa de compradors exclusiu.

En aquests moments ja han confirmat la seva participació 25 empreses, majoritàriament del sector de processament i ingredients, un terç de les quals acudiran al saló per primer cop.

AECOC, col·laborador estratègic
D’altra banda, amb l’objectiu de donar suport a un dels sectors més importants de la indústria alimentària del país, Alimentaria Exhibitions ha signat un acord amb l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) per esdevenir col·laborador estratègic del Congrés de Productes Càrnics i Elaborats que organitza l’entitat fins al 2023.

Aquest esdeveniment d’AECOC reunirà directius i professionals de les empreses líders del sector carni per debatre i analitzar les tendències que marcaran el futur, entre ells la revaloració del sector primari i la producció sostenible, així com la comunicació i la transparència cap a un consumidor cada cop més responsable.

La propera edició d’Alimentaria se celebrarà novament al costat de Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats. Tots dos esdeveniments pretenen ocupar més de 100.000 m2 de superfície expositiva neta – gairebé tot el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona- i convocaran en conjunt prop de 4.000 empreses expositores. 150.000 professionals van visitar la darrera edició del saló, el 2018. D’ells, gairebé 30.000 eren compradors interessats a la indústria càrnia.

Barcelona, 20 de ​​desembre de 2021
Susana Santamaria – Albert Sas Gimeno
Tel. 93.452.11.04 – 93.233.21.78
ssantamaria@alimentaria.com – asas@firabarcelona.com