Alimentaria promou la internacionalització de l’empresa agroalimentària espanyola

Alimentaria potencia la participació internacional d’empreses expositores i compradors clau en la seva propera edició amb l’objectiu de contribuir a l’obertura de nous mercats i la creació d’oportunitats de negoci arreu del món. En aquest sentit, el saló ja té confirmades més de 400 empreses estrangeres que ocuparan un espai de 15.000 m², amb expositors que hi acudeixen per primera vegada com Brasil, Eslovàquia, Austràlia, Canadà, Emirats Àrabs Units i Puerto Rico.

Alimentaria, que tindrà lloc del 4 al 7 d’abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, es consolida com a esdeveniment global indispensable per a la indústria de l’alimentació i les begudes espanyoles que el veuen com una palanca per a la seva estratègia comercial a l’exterior. Tot i les restriccions en la mobilitat internacional encara vigents en algunes àrees geogràfiques, professionals, companyies internacionals i delegacions de països de tot el món han mantingut la seva aposta per a participar activament en aquesta convocatòria.

Així, a poc menys de dos mesos per a la seva celebració, ja hi ha 400 empreses de 52 països diferents que han confirmat la seva participació a Alimentaria 2022 i ocuparan uns 15.000 m² de superfície expositiva, un 18% sobre l’oferta total.

Segons ha afirmat el director de l’esdeveniment, J. Antonio Valls, “estem molt satisfets de la confiança que un cop més ha depositat en nosaltres el teixit productiu de més enllà de les nostres fronteres. Ens enorgulleix que, en un context com l’actual, gairebé una cinquena part l’oferta total del saló sigui de firmes d’àmbit internacional, un fet que consolida el paper d’Alimentaria també com a referent global”.

Noves participacions
International Pavilions, l’àrea que agrupa la majoria de l’oferta internacional d’Alimentaria, comptarà enguany amb sis noves incorporacions, que acudeixen al saló per primera vegada. Es tracta de Brasil, Eslovàquia, Austràlia, Canadà, Emirats Àrabs Units i Puerto Rico.

Així mateix, entre els pavellons oficials ja confirmats que tornen al saló es troben Algèria, Portugal, Marroc, Indonèsia, Polònia, Grècia, Itàlia, Turquia, Bèlgica o Argentina, entre d’altres. Destaquen especialment els casos de Grècia i Turquia que multipliquen per dos l’espai contractat respecte a l’última edició, especialment el país otomà que ocuparà una superfície de prop de 1.000m² i esdevindrà country of honour d’aquest any.

Trobades de negocis
Amb l’objectiu de seguir intensificant la internacionalització de les empreses agroalimentàries espanyoles i obrir noves oportunitats de negoci a l’exterior, Alimentaria 2022 ha convidat 1.400 compradors de 68 països diferents. El programa Hosted Buyers, organitzat pel saló en col·laboració amb ICEX, facilita el contacte entre els expositors i aquest selecte grup de compradors a través d’una plataforma virtual que permet agendar cites i reunions de negocis que tindran lloc en el marc de The Alimentaria Hub. Es preveu que durant els quatre dies de celebració es puguin organitzar més de 12.500 reunions.

Atesa la situació actual, amb restriccions de mobilitat en països de l’Àsia, enguany s’ha posat molt més focus en atreure compradors d’Europa, Amèrica del Nord i Llatinoamèrica. Així, els territoris que més convidats sumaran en aquesta edició seran Estats Units, Índia, Mèxic, Perú, Colòmbia, Regne Unit, Xile, Singapur, Austràlia i Nova Zelanda, Països Baixos, Canadà, Tunísia o Emirats Àrabs Units.

La propera edició d’Alimentària se celebrarà de nou al costat d’Hostelco, el Saló Internacional de l’equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats. Tots dos esdeveniments ocuparan més de 85.000 m2 de superfície expositiva neta i convocaran en conjunt més de 3.000 empreses expositores.

Barcelona, 16 de febrer de 2022

Susana Santamaria – Albert Sas Gimeno
Tel. 93.452.11.04 – 93.233.23.78
ssantamaria@alimentaria.com – asas@firabarcelona.com