#MotorFira

Fira de Barcelona posa el motor en marxa

El nostre país, com a gran part del món, viu els greus efectes de la pandèmia covid-19 que produeix patiment, trasbalsa el nostre estil de vida, de treballar, de relacionar-nos i ha obert interrogants sobre el futur d’una societat avançada, cada vegada més tecnificada i global.

Està clar que per sobre de qualsevol altra consideració la prioritat és salvar vides i avançar en la lluita contra el virus. No ens cansarem de posar en valor la tasca dels professionals sanitaris i molts altres sectors per la seva obstinació i solidaritat. Així ho ha entès també Fira de Barcelona, ​​d’acord amb el seu compromís social, en posar els seus recintes de Montjuïc i Gran Via, juntament amb la seva experiència organitzativa, a disposició de les institucions.

Davant d’aquest context, cal posar també tot l’esforç i mitjans per superar els greus efectes de la pandèmia sobre les empreses i l’ocupació, amb previsions molt preocupants per a un país amb un teixit productiu format en gran mesura per pimes i autònoms, i en el que tant pes tenen el turisme i el comerç. Sense recuperació econòmica no hi haurà normalitat social i no es podran garantir adequats nivells d’inclusió i benestar.

Per definició, les fires són espais de negoci i relació entre expositors i visitants, on es generen coneixement i oportunitats comercials, amb un clar efecte multiplicador sobre molts sectors. Donades les circumstàncies, Fira de Barcelona, ​​com totes les fires del món, ha hagut de replanificar el seu calendari firal, amb la consegüent repercussió econòmica i social.

En aquest sentit, Fira treballa activament amb l’objectiu de poder reprendre la seva activitat després de l’estiu i preveure els escenaris de la que serà, sens dubte, una nova realitat firal, estudiant, de la mà dels experts, l’adopció de mesures, com el bàsic distanciament físic, per celebrar els esdeveniments amb eficients normes de prevenció, pensant sobretot en els de caràcter professional (B2B), amb un lideratge indiscutible en el mercat espanyol. Salons com Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, Alimentaria, Smart City Expo o Expoquimia són clars exemples, en els seus respectius àmbits, del rellevant paper que poden exercir en l’actual conjuntura.

Fira de Barcelona formarà part de la reactivació amb la voluntat de ser, més que mai, motor econòmic multisectorial, promotor de l’activitat d’empreses, professionals i emprenedors, cooperant amb iniciatives públiques i privades per superar la situació. D’aquí la importància de posar en valor el paper de les fires com un de les principals palanques per a la tan necessària recuperació econòmica i social, i de tenir-lo present tant en els plans de suport com de desescalada.

Fira vol ser, com sempre, àmbit de trobada, innovació i progrés per ajudar a afrontar els nous reptes. El recent acord per allargar la celebració fins 2024 de MWC Barcelona és un gran pas en aquesta direcció.

Pau Relat
President de Consell d’Administració de Fira de Barcelona

#CompromísFira

Fira de Barcelona ha posat les seves instal·lacions i experiència a disposició d’institucions, entitats i del conjunt de la societat per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Anar a El compromís de Fira enfront de la covid-19