IoT Solutions World Congress 2018 suma un nou fòrum sobre intel·ligència artificial

Del 16 al 18 d’octubre, IoT Solutions World Congress (IoTSWC) mostrarà els darrers avenços de la intel·ligència artificial i el blockchain aplicats a l’internet industrial de les coses i, com a novetat, incorporarà als eixos temàtics del seu congrés el fòrum “AI & Cognitive Systems Fòrum “. En aquest àmbit concret, experts mundials debatran les últimes tendències en intel·ligència artificial, analítica de dades i computació cognitiva, i exposaran casos reals de la convergència d’aquesta tecnologia i l’IoT per transformar diferents entorns industrials.

Per a la seva edició de 2018, IoTSWC ha establert nou eixos temàtics sobre els quals giraran les més de 125 sessions previstes en el seu Congrés: transport connectat; fabricació de béns; assistència sanitària; energia i subministraments; construcció i infraestructures; indústria oberta; tecnologies facilitadores; blockchain i intel·ligència artificial, aquests dos últims amb fòrums monogràfics.

Concretament, la principal novetat d’aquest any, “AI & Cognitive Systems Fòrum”, posarà el focus en els beneficis que la intel·ligència artificial aporta a les infraestructures IoT a l’hora d’analitzar i processar les dades; simplificar la presa de decisions; identificar, entendre i predir patrons; automatitzar i personalitzar processos; a més d’aconseguir una major eficiència i seguretat en la connexió de diferents dispositius i equips.

El director de IoTSWC, Roger Bou, assenyala: “la intel·ligència artificial col·loca l’IoT en un nivell superior transformant l’analítica de dades en valuós coneixement amb el qual automatitzar diferents processos”. Bou destaca que “el següent pas, que obre un futur apassionant, és que els dispositius connectats i amb capacitats cognitives aprenguin per si mateixos a prendre decisions”.

Davant d’aquest repte, la propera edició de l’esdeveniment que organitza Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium (IIC) es proposa mostrar les infinites possibilitats que suposa la combinació d’aquestes tecnologies i apostarà especialment per l’explicació de casos d’èxit.

A més, les sessions d’aquest fòrum sobre intel·ligència artificial analitzaran tendències en tècniques computacionals com l’aprenentatge automàtic, la realitat augmentada o l’aprenentatge profund. També es parlarà d’entrenament algorítmic, d’arquitectures de sistemes IA i la seva relació amb la tecnologia big data, de qüestions relacionades amb la seguretat i privacitat, de la necessària estandardització i de possibles aliances industrials, entre d’altres temes.

Paral·lelament, aquest any l’organització espera incrementar notablement a la zona d’exposició comercial del IoTSWC la presència de solucions d’intel·ligència artificial d’aplicació directa en infraestructures Iot per a diferents entorns industrials.

També l’àrea de testbeds de l’esdeveniment permetrà veure en acció plataformes d’experimentació que combinen IOT amb blockchain i intel·ligència artificial. En aquest sentit, el director executiu del IIC, Dr. Richard Soley, destaca: “en aquesta edició del IoTSWC es va poder comprovar com tecnologies com la intel·ligència artificial, blockchain o la robòtica actuen com a mecanismes disruptius a l’hora d’implementar infraestructures de IOT en mercats reals com l’agricultura, el sistema sanitari, el transport, les ciutats intel·ligents, l’automoció o la fabricació de béns, entre d’altres sectors econòmics”.

Confirmant aquesta tendència, molts experts preveuen un fort augment de la demanda d’aquest tipus de solucions. Concretament en l’àmbit dels sistemes cognitius artificials, la consultora IDC estima que les empreses invertiran 57.600 milions de dòlars en 2021 amb una taxa de creixement anual composta del 50,1%.

Sobre IoTSWC 2018

IoT Solutions World Congress, IoTSWC, és el major esdeveniment del món especialitzat en l’internet de les coses d’aplicació industrial (IIoT) i l’únic que uneix exposició comercial, coneixement, bancs de proves i networking professional al més alt nivell.

IoTSWC 2018 preveu reunir més 300 empreses proveïdores d’IoT a través de les seves centrals mundials, entre elles companyies líders de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de software, fabricants de hardware, empreses de seguretat, operadores de serveis i de telecomunicacions, o firmes d’automatització industrial, entre d’altres. Per la seva banda, en la seva vessant congressual participaran més de 250 ponents, entre els quals es troben els majors experts del món en IoT, intel·ligència artificial i blockchain, així com representants d’empreses que ja estan aplicant aquestes tecnologies a la seva activitat.

IoTSWC forma part de la Barcelona Industry Week, marca que engloba també els salons In(3D)ustry From Needs to Solutions, dedicat a la fabricació additiva, i Healthio, especialitzat en tecnologies per a la salut i assistència sanitària. Els tres esdeveniments que comparteixen sinèrgies i proporcionen una plataforma comercial i de coneixement a diversos sectors industrials tindran lloc del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona.
Barcelona, 17 d’abril de 2018