Fira de Barcelona garanteix la celebració i normal funcionament del Sónar

Fira de Barcelona garanteix que el Sónar se celebrarà amb normalitat malgrat l’anunci de vaga per part dels treballadors de l’empresa encarregada del muntatge d’elements aeris dels escenaris (rigging) de l’esmentat festival. En aquest sentit, la institució lamenta la falta d’acord per evitar el conflicte en la reunió de mediació celebrada avui entre l’empresa UTE Rigging, que actualment presta aquest servei, i els seus treballadors.

La institució ha licitat aquest servei, per un període de quatre anys, una vegada finalitzat el vigent, al qual es pot presentar l’actual prestatària i altres empreses, i en un entorn de creixent activitat firal. En aquest sentit, Fira vol posar en valor l’experiència i professionalitat dels treballadors que estan realitzant el servei.

Tanmateix, davant la petició feta pública per aquest col·lectiu de riggers d’incorporar al plec de condicions del concurs de licitació la possible subrogació dels treballadors actuals, Fira vol subratllar que no ho pot fer ja que tal exigència seria il·legal. Així mateix assegura que, en un concurs públic, tampoc es poden realitzar recomanacions en aquest sentit quan la llei no ho contempla, com és el cas, ja que podria plantejar un problema legal amb les empreses que puguin presentar-se al concurs, limitant la concurrència.

Per altra banda, si finalment UTE Rigging no pot realitzar aquest servei, Fira podrà contractar altres empreses per tal d’assegurar el muntatge, en aquest cas del Sónar (festival que tindrà lloc entre el 17 i el 20 de juliol als recintes de Montjuïc i Gran Via), una possibilitat ja prevista en el contracte amb el proveïdor actual.

La institució, que en el marc de la mediació s’ha reunit amb l’advocat dels treballadors, vetllarà per tal que el muntatge del Sónar es pugui realitzar amb normalitat i d’aquesta manera garantir la celebració d’un esdeveniment internacional tan important per a la ciutat.

Barcelona, ​​10 de juliol de 2019