Handmade Festival Barcelona proposa 300 activitats per gaudir del ‘Fes-ho tu mateix’

Handmade Festival Barcelona (HMF BCN), que se celebra del 8 al 10 d’abril, evoluciona en la seva 3ª edició cap a un model de saló més pràctic, lúdic i participatiu. Així, a més de mostrar tot tipus de productes, materials i novetats relacionats amb les diferents disciplines del ‘Fes-ho tu mateix’ (DIY per les sigles en anglès), la fira oferirà als visitants prop de 300 activitats i experiències que promouen l’entreteniment amb vocació social, com la paperteràpia o el reciclatge creatiu. El certamen, que potencia l’àrea de bricolatge, també crearà nous espais i continguts per consolidar la seva posició com a principal promotor de la cultura del DIY a Espanya i referent de les arts creatives al sud d’Europa.
Organitzat per Fira de Barcelona i l’agència creativa Evident Events, HMF BCN, que en només dues edicions ha creat una de les comunitats de seguidors més potents i actives d’Europa amb més de 30.000 fans a les xarxes socials, obrirà per primera vegada la nit del dissabte 9 d’abril fins les 23:00h. Sota el lema ‘Make, gin & swing’, el saló celebrarà una festa amb exhibicions, classes de ball, tallers creatius, degustació de còctels i música en directe. “Volem que el nostre públic visqui d’una manera original i amb els cinc sentits l’experiència del DIY“, explica la codirectora del saló per part de Evident Events, Anna Ventura.
Aquesta edició també tindrà un marcat caràcter social i acollirà xerrades dedicades a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual, es presentaran projectes vinculats a la sostenibilitat i es potenciarà el reciclatge creatiu amb diversos tallers. En aquest sentit, el co-director de HMF BCN de Fira de Barcelona, Josep Antoni Llopart, explica que “tindrem nous expositors i exposicions que mostraran des de mobiliari fins a objectes quotidians elaborats a base de materials reciclats“.
Paperteràpia, tallers de costura i reciclatge
Altres activitats destacades són una vintena de tallers de LiDL que, dirigits al públic familiar, inclouran des de la creació de punts de llibre fins a demostracions de costura o muntatges d’horts urbans. També hi haurà xerrades i tallers per aprendre a crear blocs, reutilitzar objectes, descobrir què són les llanes km. 0 amb segell Made in Slow o les noves solucions perquè els excedents tèxtils no es converteixin en un problema mediambiental, entre altres iniciatives.
Així mateix, es realitzaran presentacions de llibres, com ‘Costura Creativa’ de la modista i blocaire Chita Lou per a persones que volen aprendre a cosir. A ressaltar també l’exposició d’objectes i materials elaborats durant el programa de TV3 “Ja t’ho faràs”, el presentador del qual, l’atrezzista i escenògraf Rafel Vives també donarà una màster class el dissabte, 9 d’abril, a la tarda.
La paperteràpia o pintar llibres d’il·lustracions amb colors, l’última tendència per a adults per relaxar-se i allunyar l’estrès, també estarà present al certamen. La il·lustradora infantil i creadora de llibres de mandales de l’Editorial MTM, Glòria Falcón, per exemple, farà una xerrada-taller el dissabte 9 d’abril. El programa complet i actualitzat d’activitats està disponible a www.handmadefestivalbcn.com. Per participar en alguns dels cursos i tallers cal inscripció prèvia.
150 expositors presentaran les seves novetats
Així mateix, Handmade Festival Barcelona presentarà una àmplia oferta d’articles i materials de més de 150 expositors dels sectors fil, paper, meet & sweet (rebosteria), decoració, jardineria i bricolatge, que aquest any serà protagonista i mostrarà moltes novetats. Destaca, per exemple, el Downtown, l’espai Make & Tip de Bauhaus, que recrearà un poble on es podran conèixer i practicar tècniques de pintura, recuperació i restauració de mobles, jardineria i electricitat amb l’equipament i els materials necessaris de la mà de professionals qualificats. Al costat del Downtown, s’ubicarà el Village, on les millors marques del sector del bricolatge tindran un espai expositiu amb les últimes novetats i on es realitzaran demostracions de productes.
A més dels espais sectoritzats per tipus de materials, el festival comptarà amb l’àrea Wedding (casaments handmade); la zona infantil (Mini Handmade) amb joguines, kits de manualitats, roba i complements; el Food Market, amb foodtrucks (camions de menjar) i sweet tables (taules de dolços); l’espai Atelier, on es desenvoluparan molts dels tallers, i el nou Meet & Sweet, un espai vintage on es podrà degustar la millor selecció de rebosteria. I per amenitzar tota aquesta oferta, a l’escenari de la Plaça de l’Univers es faran concerts-tribut a Elvis Presley, Madonna i de pop-rock dels 80 i 90.
Barcelona, 31 de març de 2016