El Mobile World Capital, Premio Nacional de Comunicación

La designació de Barcelona com a Mobile World Capital per al període 2012-2018 ha merescut el Premi Nacional de Comunicació 2011 en la categoria de Telecomunicacions. La Generalitat de Catalunya ha volgut distingir la tasca duta a terme per les institucions implicades en el projecte per aconseguir ser la capital mundial de les comunicacions mòbils. El director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, ha recollit avui el guardó en representació de la candidatura, qui ha destacat la oportunitat de transformació del territori que representa el projecte.

L’objectiu dels guardons que el portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha lliurat aquesta tarda a l’auditori del Palau de la Generalitat és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. Entre d’altres, també han estat premiats l’edició en català de La Vanguardia i el periodista Manel Fuentes.

La Mobile World Capital suposa la creació d’una seu permanent a la ciutat i d’un programa d’iniciatives industrials, lúdiques i culturals al llarg de l’any agrupades en projectes com el Mobile World Center, el Mobile World Festival i el Mobile World Congress, que ja se celebra a Fira de Barcelona des del 2006.

Com a Mobile World Capital, Barcelona es convertirà en la ciutat de referència quant a la utilització de la telefonia mòbil en tots els àmbits de la vida ciutadana i empresarial, en un living lab que propiciï el creixement del teixit industrial, el desenvolupament tecnològic y la creació de nous lloc de treball d’alta qualificació. L’atracció i arrelament d’una indústria altament innovadora i amb un enorme potencial de creixement serà el principal llegat d’aquesta iniciativa a la societat catalana i espanyola.

Barcelona, 22 de desembre de 2011