News

31 July 2017

Barcelona guanya 6.350 m2 d'espai cultural

Ajuntament i Fira de Barcelona acorden remodelar el Palau Victòria Eugènia i destinar-ne una part a usos expositius

El Palau Victòria Eugènia, obra de Josep Puig i Cadafalch i construït entre 1918 i 1923 amb vista a la celebració de l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929, mudarà la pell i es recuperarà per a ús cultural. L'Ajuntament i Fira de Barcelona han arribat a un acord per remodelar aquest espai, que estava cedit per a usos firals fins el 2025. Un acord que permet a la ciutat guanyar una superfície de 6.350 m2 que es destinarà a usos expositius mentre la resta del Palau està previst que mantingui la seva funció firal.
 
Gràcies a aquesta decisió, el Palau Victòria Eugènia acollirà grans exposicions i permetrà que la ciutat tingui una major presència en els circuits internacionals de grans esdeveniments expositius. Barcelona disposa d'una bona xarxa de museus, però la seva capacitat per combinar les tasques pròpies del seu programa d'activitats i la capacitat per acollir -i opcionalment produir- grans exposicions és limitada. Aquest nou gran espai destinat a exposicions estarà dividit en dues sales, tot i que tindrà la polivalència suficient per acceptar divisions internes que les multipliquin o apleguin.
 
El mes de setembre, l'Ajuntament i Fira de Barcelona signaran un conveni mitjançant el qual s'establirà la cessió i l'ús compartit dels espais. L'Institut de Cultura transferirà 2'5M€ a la Fira, els quals es destinaran a les obres d'adequació del recinte. La vigència d'aquest conveni serà de 4 anys i es podrà prorrogar 4 anys més.

Top

Contact

Communication and Reports Area
Fira de Barcelona
Av. Reina Maria Cristina, s/n
08004 Barcelona
Tel. 93 233 20 29
prensa@firabarcelona.com

See all press contacts

 

All press releases

Check out the press releases and multimedia material on the website of each show and congress.

If you are a communications professional, visit the Press Section of the corresponding show's website to download all the information and graphic material you need: press releases, advisories, press kits, photographs and videos. You can also find the new products that exhibitors are showcasing.

Choose the show